Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este adevarata fata?

ro

15 Nov, 2009 00:31 1633 Marime text
sburlea.jpgRomânia under 21 a câştigat detaşat partida din etapa a şaptea a preliminariilor pentru Campionatul European, 4-1 cu Letonia, aceeaşi formaţie acre acum o lună îi spulberase pe tricolorii mici, cu 5-1.

Cu faristul Papp titular în centrul defensivei, băieţii lui Emil Săndoi au început partida prost şi le-au permis oaspeţilor să domine startul de meci. După şapte minute însă, Codrin Sburlea a pătrunspe partea dreaptă şi a şutat din unghi în colţul lung al porţii apărate de Ikstens, contrar cursului jocului dar identic după scenariul din tur, cu România pe post de călău de data aceasta.

În ciuda dezavantajului de pe tabelă, letonii au continuat să joace deschis, practice meciul de la Buzău fiind ultima lor speranţă pentru calificare. Pe acest fond, românii au lovit din nou în minutul 26 când Mihai Costea a intrat în careu pe stânga, l-a driblat pe Oginskis şi a plasat perfect mingea lângă bară. Pauza a consemnat un 3-0 pe tabelă după ce la o fază de atac prelungită, Sburlea a centrat de pe partea dreaptă, iar faristul Papp s-a înălţat şi a reluat cu capul în poartă din colţul careului de 6 metri.

Repriza secundă s-a transformat într-un joc de-a şoarecele şi pisica. Românii au încercat să răzbune dezastrul de la Riga şi au forţat marcarea a cât mai multor goluri, iar letonii s-au apărat eroic şi au punctat, la impresia artistică, doar pe contraatac. În minutul 83, nou-intratul Hora a marcat de la 11 metri, lateral stânga, fără speranţe pentru portarul oaspeţilor, iar în ultimul minut, Tarasovs a înscris de la marginea careului mare, mingea lovind bara transversală aproape de vinclul porţii lui Cezar Lungu.

Săndoi nemulţumit

Selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, a declarat, sâmbătă, că nu este mulţumit de rezultatul final al partidei cu Letonia. "Nu sunt mulţumit de rezultat, deoarece puteam să câştigăm la un rezultat mult mai mare. Mă mulţumeşte însă jocul şi atitudinea jucătorilor. Au avut atât la antrenamente cât şi la meci o atitudine de profesionişti. Fiecare a vrut să dea tot ce are mai bun şi să demonstreze că înfrângerea din tur a fost doar un accident. Avem în continuare şanse de calificare. Nu trebuie omis faptul că pentru acest meciul am avut mai mulţi jucători de bază indisponibili. Vreau să felicit publicul, a fost fantastic, poate vom juca meciul cu Rusia tot la Buzău", a spus Săndoi.

Naţionala de tineret a României va întâlni în deplasare Moldova, în etapa viitoare a Grupei 1, pe 11 august 2010. În cealaltă partidă a grupei, Rusia s-a impus în deplasare în faţa Moldovei, scor 3-0, prin golurile înscrise de Mamaev, Baliaikin şi Gatagov (penalty). Clasament: 1.Rusia 18p (20-2), 2. România 18p (19-6), 3. Letonia 9p, 4. Moldova 7p, 5. Insulele Feroe 4p, 6. Andorra 0p.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii