Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de persoane si-au luat ramas bun de la Ioana Alexandra Petrica

ro

18 Jan, 2010 01:46 5494 Marime text
cap_1.jpgSâmbătă, la Cimitirul Municipal, fiica Mariei Petrică, şef serviciu Relaţii de Muncă din Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, a fost înmormântată

Scurtul drum parcurs de cortegiul funerar, de la casa mortuară, până la locul unde Ioana Alexandra îşi va dormi somnul de veci a răsunat de strigătele unei mame sfâşiate de durere.
Nu a încetat o clipă să-şi cheme fetiţa şi să vorbească cu ea. Vroiau altceva de la ea. Vroiau o nuntă frumoasă, vroiau ca Ioana Alexandra să le aducă în familie un băiat şi mai apoi să le dăruiască nepoţi. Nu-şi pot imagina viaţa fără ea. La despărţirea de tânără au curs multe lacrimi, lacrimi care cu siguranţă vor mai curge. În rândul celor câtorva zeci de persoane care şi-au luat rămas bun de la Ioana Alexandra s-au numărat şi colegi veniţi de la Cluj-Napoca, acolo unde era studentă la Medicină Veterinară. Una dintre colege a citit şi câteva rânduri. I-au transmis tinerei că vor ca ea să le fie alături şi la anul, când vor absolvi, la reîntâlnirea de 10 ani, apoi la cea de 20 şi în fiecare zi. De asemenea, au promis că vor fi mult mai apropiaţi şi că vor şti să se bucure de fiecare clipă petrecută împreună.
Se pare că băiatul pentru care Ioana Alexandra s-a sinucis nu a venit însă la înmormântare. Alături de părinţii ei a stat un alt tânăr, despre care se spune că era la începutul unei relaţii frumoase.

3d_mozaic_Wladimir_Georges_Boskoff_19.jpgCoşmarul familiei Petrică a început miercuri

Atunci, singurul lor copil, student la Medicină Veterinară, la Cluj-Napoca, a fost găsit fără suflare în garsoniera închiriată, în apropiere de oraş. Ioana Alexandra era studentă în anul V, la o specializare care se potrivea de minune caracterului său sensibil. Iubea foarte mult animalele şi de aceea a ales să înveţe cum să aibă grijă de ele, cum să le ajute. Totul a luat însă o turnură tragică, atunci când tânăra a ales să-şi pună capăt zilelor. Cunoscuţii spun că suferea enorm, după ce acum aproximativ patru luni s-a despărţit de prietenul ei. Deşi în ultima perioadă părea că şi-a mai revenit, şi că a început să accepte situaţia, totuşi se pare că nu a fost aşa. Chiar şi faptul că un alt tânăr ar fi intrat în viaţa ei, un medic veterinar, despre care ştia şi mama ei, nu a ajutat-o să treacă peste despărţirea de celălalt băiat. Surse de la Cluj-Napoca susţin că există şi un bilet de adio, în care Ioana ar fi scris că motivul pentru care a recurs la acest gest este o ceartă avută cu fostul său prieten pe care l-ar fi văzut în oraş ţinându-se de mână cu o altă fată. Acest lucru i-ar fi adâncit depresia în care era şi ar fi determinat-o să se sinucidă.
Reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca pun şi ei sinuciderea pe depresia în care intrase fata din cauza încheierii relaţiei. Coordonatorul departamentului de imagine a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Sonia Sână ne-a prezentat, în urmă cu câteva zile, modul în care s-a descoperit fapta tinerii. Aceasta a fost sunată două zile de mama sa, însă nu a răspuns la telefon. Actualul său prieten a fost rugat de Maria Petrică să meargă la garsoniera în care stătea tânăra, pentru a vedea dacă s-a întâmplat ceva. Şi, într-adevăr, îngrijorarea mamei s-a dovedit întemeiată. Luminile erau aprinse, din casă se auzea muzică, însă Ioana Alexandra nu a răspuns la uşă. Atunci, tânărul a cerut voie unor vecini să sară de la geamul lor la cel al fetei. Se pare că Ioana Alexandra era spânzurată de caloriferul din bucătărie. Imediat a sunat părinţii şi autorităţile. Nu se mai putea face nimic însă. „Ne pare rău. Era o studentă bună şi ajunsese în anul V...", a precizat Sonia Sână. Aceasta a mai adăugat că, deşi era absolventă şi a altei facultăţi, s-ar fi înscris la Medicină Veterinară pentru că-i plăceau foarte mult animalele.
Surse de la Cluj-Napoca ne-au mărturisit că vecinii Ioanei Alexandra susţin că nu o mai văzuse pe aceasta încă de pe 10 ianuarie. Aceleaşi surse au mai precizat că posibilitatea ca filmul Avatar să fie responsabil de sinuciderea fetei este pură invenţie. Ei susţin că într-adevăr, Ioana era o fire sensibilă, dar care totuşi nu ar fi fost în stare să se sinucidă după vizionarea unui film. Alte lucruri i-ar fi accentuat depresia iar acestea sunt legate de fostul ei prieten, potrivit biletului de adio.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Starlight 05 Nov, 2010 02:46 Odihneasca-se in pace.Fostul prieten al Alexandrei p care incercati sa-l faceti responsabil,nu are nici o vina,acesta o iubea si o venera la momentul sinuciderii,de altfel el i-a spus k nu a incetat nici o clipa sa o iubeasca dar a fost alegerea Alexandrei de a face actul acela nejustificat
  • EMA 21 Jan, 2010 12:01 PACAT...regrete tardive. Personalitatea fiecarui om este diferita.. ar fi bine sa o respectam. Ca parinti sigur ca am dori sa avem copii ideali, poate copiile noastre la indigo..dar daca nu se poate. Oare nu ar trebui sa incercam sa-i intelegem? Ar fi posibil sa avem dorinte diferite.Titlurile si bannii se pare ca nu fac casa buna cu fericirea. Dumnezeu este singurul care ne mai poate judeca si mangaia.
  • YellowRose 18 Jan, 2010 11:39 D-zeu sa o ierte si sa-i oihneasca tineretea terminata mult, dar mult prea devreme, in pace!