Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vama Veche, in topul reclamatiilor la OPC

ro

07 May, 2008 00:00 1068 Marime text
1210102340.jpg

In cautarea spiritului boem pierdut in cotidian, turistii au luat cu asalt statiunea de la granita cu Bulgaria, in minisejurul de 1 Mai. Din statisticile aleatorii a rezultat ca Vama Veche s-a clasat pe primul loc in preferintele romanilor. A ocupat un loc fruntas in ochii libertinilor, dar si in cel al inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Constanta.

In timp ce majoritatea bugetarilor se relaxau in statiunile de pe litoral si dadusera uitarii stresul de zi cu zi, inspectorii OJPC s-au asigurat ca turistii sunt serviti "ca la carte", iar conditiile de cazare sau produsele consumate, fie la restaurant, fie la terasa, nu le vor da batai de cap. Intors din itinerarul de pe litoral, seful institutiei s-a declarat "surprins" de modul in care s-au pregatit unitatile situate in zonele cu un aflux sporit de turisti. In urma controalelor, lui Gheorghe Trandafir, inspector sef adjunct la OJPC Constanta, nu i-a fost greu sa faca un top al celor mai insalubre zone de pe litoral si sa catalogheze Vama Veche drept locul in care regulile igienico-sanitare sunt o rara avis. Din cele 12 sanctiuni, in valoare de 9.000 de lei, pe care inspectorii le-au aplicat pe tot litoralul, sase i-au vizat pe agentii economici de pe plaja vecina cu Bulgaria. Valoarea produselor alimentare care ar fi putut crea "mici surprize" turistilor rataciti prin Vama Veche se ridica la 6.843 de lei, iar a bauturilor alcoolice, la 3.343 de lei. Agentii economici s-au jucat in voie cu nervii celor care au ales drept punct de distractie aceasta statiune, pentru ca nu au catadicsit sa angajeze personal suficient pentru terasele de la malul marii. Astfel, vizitatorii de ocazie s-au vazut nevoiti sa astepte, uneori chiar ore intregi, pentru a fi serviti. Dar, inspectorii OPC nu au considerat ca justificarea micilor intreprinzatori este valida. Acestia ar fi trebuit sa se astepte la un aflux sporit de turisti in mini-vacanta de Ziua Internationala a Muncii si ar fi trebuit sa asigure turistilor conditii corespunzatoare.

Mamaia, cea mai curata statiune

Gheorghe Trandafir nu a fost nemultumit doar de conditiile insalubre din Vama Veche, ci si de spatiile comerciale din Costinesti. La polul opus, s-a clasat statiunea Mamaia, despre care seful OJPC a avut, in linii mari, numai cuvinte de lauda. "Hotelierii sunt bine pregatiti, pentru ca majoritatea unitatilor au caracter permanent", a explicat acesta.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii