Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olandezii au câştigat Trofeul Balada Nej cu bufetul rece şi bucătăria caldă (galerie foto)

ro

12 Sep, 2011 02:21 2597 Marime text
nejloveanu.jpgTrei echipe, Asprogast juniori, Asprogast seniori şi juniorii din Olanda, s-au întrecut în arta culinară, timp de trei zile, în cadrul Concursului Internaţional Trofeul Balada Nej

Concursul Internaţional de Artă Culinară Trofeul Balada Nej organizat sub patronajul FINN-MAC, Asociaţia Asprogast România, împreună cu SC Compania de Investiţii pentru Turism SA, care a avut loc în perioada 8-10 septembrie, s-a încheiat. În competiţie s-au înscris trei echipe: Asprogast juniori, Asprogast seniori şi echipa de juniori din Olanda. Echipele de bucătari au concurat la două secţiuni, una de bucătărie caldă şi una de bufet rece.

DSC05704.jpgPentru a le pune la încercare profesionalismul şi măiestria, organizatorii le-au pus la dispoziţie un coş cu ingrediente secrete din care bucătarii din cele trei echipe participante au preparat un bufet rece. Echipele au lucrat 24 de ore la această probă, deoarece au trebuit să demonstreze multă măiestrie şi minuţiozitate. Trofeul concursului şi suma de 1.000 de euro au fost adjudecate de echipa de juniori din Olanda. La individual au participat bucătari români, care au concurat la patru probe impuse: Bucătărie modernă, Preparate din peşte, Preparat tradiţional, Desert de bucătărie. La secţiunea „Bucătărie modernă", medalia de aur i-a revenit lui Ionuţ Ichim, cea de argint lui Valentin Mariniuc, iar cea de bronz lui George Ciubuc. La secţiunea „Preparat tradiţional", medalia de aur a fost adjudecată de Antoanel Bălan, cea de argint de Adrian Neguţu, iar cea de bronz de Valentin Marinciuc. La secţiunea „Desert de bucătărie", aurul i-a revenit lui Marius Bodoi, argintul lui Antoanel Bălan, iar bronzul lui Valentin Marinciuc. La secţiunea „Sculpturi", juriul a acordat două medalii de aur, care le-au revenit lui George Manea şi lui Galentin Geoca. Jurizarea competiţiei a fost făcută de specialişti în arta culinară din Malta, România şi Olanda. Preşedintele juriului a fost Wynand Vogel, maestru în artă culinară, medaliat şi de Regina Beatrix a Olandei pentru merite deosebite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii