Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O noua Uniune a comunitatii turco-tatare la Medgidia

ro

23 Aug, 2008 00:00 2073 Marime text
1219433309.jpg

Un grup de tineri din Medgidia au format o noua structura asociativa, cu scopul de a asigura implicarea tuturor tatarilor, indiferent de conditia lor sociala, varsta sau sex, la deciziile care privesc comunitatea musulmana, in general, si cea tatara, in special.

Membrii nou infiintatei Uniuni Democrate Tatare, dintre care 85% tineri si restul oameni cu experienta, si-au propus sa reprezinte interesele comunitatii turco-tatare oriunde si oricand. Presedintele Uniunii Democrate Tatare este Belgin Naim, totodata presedintele UPSC Medgidia. Vicepresedintii Uniunii sunt Seigean Sali, o tanara de 23 de ani, studenta la Litere, si Ecevit Aslan, in varsta de 33 de ani. Sigla UDT este formata din minaret si geamie, simboluri ale islamului "Fiecare membru al comunitatii va primi cel putin sprijinul moral necesar, si pe care il merita, si increderea ca se poate baza pe cineva atunci cand are nevoie", a declarat presedintele UDT, Belgin Naim.

O uniune adevarata

Conducerea Uniunii adauga ca educatia si cultura vor ocupa locul intai in prioritatile organizatiei. Tinerii spun ca si-au au dorit sa creeze o Uniune in adevaratul sens al cuvantului, o organizatie etno-confesionala care sa faciliteze implicarea tuturor si nu doar a unor grupuri, pe baza unitatii de origine etnica, limba, traditie istorica si de credinta. Conform statutului UDT, poate avea calitatea de membru orice persoana fizica sau juridica, romana sau straina, indiferent de conditia social acceptata de uniune, in conditiile legii.

Cei multi vor decide

Noutatea acestei Uniuni o reprezinta faptul ca functiile importante sunt decise de cei multi, iar acestia vor avea posibilitatea de a avea un cuvant de spus in problemele care ii privesc. Printre obiectivele propuse sunt infiintarea de unitati de educatie si invatamant scolar si prescolar, infiintarea de unitati de asistenta sociala (case de copii, azile de batrani, resorturi de tratament si de odihna) pentru membrii comunitatii turco-tatare si nu numai, lipsiti de posibilitati materiale, ori cu venituri mici. Exista in prezent propuneri in vederea infiintarii de filiale ale UDT si in localitatile Bucuresti, Mangalia, Constanta, Tulcea, Eforie, Valu lui Traian si Silistea.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii