Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul sistem de coplata va fi introdus peste cateva zile si de SCJU

ro

15 Apr, 2010 03:21 2555 Marime text
spital_ziua.jpgConducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU) se află în negocieri strânse cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa (CJASC) pentru semnarea contractului-cadru pe acest an.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctorul Dan Căpăţână, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că după semnarea contractului-cadru se va şti cu exactitate care va fi bugetul alocat pentru anul curent. „Peste câteva zile vom semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa un contract pentru servicii medicale. De asemenea, în contractul-cadru vom introduce câteva modificări în conformitate cu legea în vigoare", a explicat doctorul Căpăţână.

Potrivit conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, aceste modificări se referă la scăderea numărului agenţilor economici medicali care vor încheia contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, precum şi la stabilirea unor condiţii mai drastice pentru personalul din ambulatoriu şi la introducerea sistemului de coplată în instituţia sanitară. „Printre aceste condiţii vă pot enumera calitatea serviciilor medicale dar şi obligativitatea ca personalul medical să deţină certificatul ISO", a ţinut să precizeze doctorul Dan Căpăţână. Acesta a explicat că certificatul ISO reprezintă o apreciere a nivelului de competenţă, menţinându-se astfel un sistem de management al calităţii mai bun.

O altă modificare care se va stipula în contractul-cadru va fi introducerea sistemului de coplată în instituţia sanitară. Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa susţine că introducerea acestui sistem este un prilej bun pentru a aduce bani în plus unităţii spitaliceşti. Astfel, se are în vedere modernizarea unor secţii pentru a putea oferi servicii hoteliere la un înalt standard european.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 15 Apr, 2010 09:03 este neconstitutional dati i im judecata.asta primiti ca ati votat mafiapdl alui basescu si boc