Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:48 16 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia, gazda evenimentului Global Village 60 de studenţi străini vor prepara bucate la Colegiul Comercial „Carol I“

ro

21 Aug, 2014 00:00 2382 Marime text
AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales) România organizează sâmbătă, 23 august, între orele 17.00 și 20.00, pe plaja Radio Vacanța din Mamaia, evenimentul Global Village.
 

Scopul evenimentului este de a îmbunătăți imaginea României la nivel internațional și național în rândul populației tinere, prin promovarea culturii și a patrimoniului național. Totodată, se insistă asupra încurajării tinerilor în direcţia voluntariatului și a oportunităților de internship-uri profesionale în țară și în străinătate. Manifestarea, care face parte din proiectul internațional „Discover Romania Beyond Dracula“, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, îi va avea ca protagoniști pe cei 60 de studenți veniți din 28 de țări pentru a cunoaște România de dincolo de mitul lui Dracula. În cadrul evenimentului, studenţii internaționali vor avea oportunitatea de a-și prezenta țările din care provin, inclusiv aspecte mai puţin cunoscute despre acestea, dar vor putea vorbi, de asemenea, despre noua imagine, mai complexă, pe care şi-au format-o în legătură cu România.

Degustări, dansuri tradiționale și expoziție de fotografie

Evenimentul va cuprinde un moment de gătit preparate tradiționale, reprezentative pentru fiecare țară participantă. Pregătirea acestora va avea loc în laboratorul Colegiului Comercial „Carol I“, fiind urmată de mult-aşteptatul moment al degustării. Pe plaja Radio Vacanța din Mamaia vor avea loc momente artistice, precum dansuri specifice țărilor partenere sau expoziția de fotografie, compusă din imagini realizate de studenţii străini pe parcursul șederii lor în România. Fotografiile au fost deja incluse în articole jurnalistice pe care participanții la proiect le-au elaborat și pe care le-au publicat pe bloguri sau rețele sociale. În perioada 24 - 31 august, vor fi organizate evenimentele de încheiere a proiectului, tinerii având astfel şansa de a împărtăși experiențele pe care le-au avut în România. Cei 60 de tineri care vizitează țara noastră în cadrul acestui proiect provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonezia, Malaezia, Pakistan şi Taiwan. Proiectul se desfășoară concomitent în trei zone de implementare: zona 1 - Arad, Craiova, Oradea, Timișoara, zona 2 - București, Constanța, Galați, Iași, Pitești şi zona 3 - Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș. „Îi invităm pe toți constănțenii și turiștii aflați pe litoral să-i cunoască pe cei 60 de studenți străini veniți în România pentru a-și construi o nouă imagine despre țara noastră. La rândul lor, și studenții români vor avea ocazia să viziteze gratuit, tot în cadrul unor proiecte de tip «Global Village», aceste țări din care provin partenerii nostri, evenimentul din Mamaia fiind ideal pentru a-și alege următoarea aventură“, a declarat Izabela Catîru, chief marketing officer AIESEC România.

Despre AIESEC

AIESEC este cea mai mare organizație de studenți din lume, nonprofit şi apolitică. Prezentă în 130 de țări, oferă tinerilor posibilitatea de a participa în internship-uri internaționale de voluntariat sau profesionale. AIESEC România a luat naștere în București, în anul 1990, fiind prima organizație non-guvernamentală din România, iar la ora actuală, este prezentă în 14 centre universitare din Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.

Ti-a placut articolul?

Comentarii