Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Genţi, bijuterii de lux şi butoni de aur Ce spun foştii directori de la Oil Terminal despre auditul Ministerului Economiei

ro

21 Jul, 2012 01:00 2433 Marime text
02_Oil_Oil_Terminal.jpgCompaniile din subordinea Ministerului Economiei au făcut în ultimii ani cheltuieli nejustificate, un exemplu fiind Oil Terminal, care a plătit zeci de mii de euro pe bijuterii, ace de cravată, butoni de aur, un ceas de aur şi vinuri de colecţie, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

El a anunţat totodată anularea unei licitaţii cu dedicaţie. Chiţoiu a prezentat concluziile unui audit privind activitatea ministerului şi a companiilor din subordine în perioada 2009 - 2011. La cea mai mare parte a companiilor au fost identificate cheltuieli care au încălcat procedurile legale de achiziţie şi au prejudiciat patrimoniul companiilor, a spus el.

Fostul director general al companiei, Silviu Wagner, a precizat că toate cheltuielile făcute pentru protocol au fost efectuate în limitele permise de Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. „În luna decembrie 2009 au fost achiziţionate zece seturi de butoni şi ace pentru cravate, care au fost oferite reprezentanţilor instituţiilor centrale cu care compania Oil Terminal colaborează. De asemenea, au fost achiziţionate şi bijuterii, dar nu de lux, aşa cum a declarat ministrul Daniel Chiţoiu. Au fost cumpărate bijuterii de 150 de lei bucata, care au fost făcute cadou reprezentanţilor instituţiilor locale: ANAF, Garda Financiară, Curtea de Conturi. Subliniez că toate cheltuielile de protocol au respectat sumele prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli", a declarat Silviu Wagner, care a mai precizat că ministerul ar trebuie să verifice activitatea companiei şi în perioada 2004 - 2008.

Fostul director Mihai Lupu, actual deputat PNL Constanţa, a ţinut să precizeze că în timpul mandatului său de director general al companiei nu au fost achiziţionate genţi, bijuterii de lux sau butoni de aur. „Eu am avut indicatori performanţi. Lunar erau controlaţi şi pe vremea aceea nu puteai cumpăra aşa ceva. Am cumpărat doar ceea ce înseamnă protocol şi nu genţi, bijuterii de lux sau butoni de aur", a menţionat parlamentarul constănţean.

La rândul său, Vasile Miu, şi el fost director al companiei Oil Terminal, a refuzat să comenteze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii