Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elitele şcolii constănţene Zece elevi, răsplătiţi cu burse pentru performanţe de Ministerul Educaţiei

ro

11 Jun, 2012 01:28 2419 Marime text

bursa_olimpici_-_Liceul_Mircea_01.jpgMinistrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop, a aprobat ordinul privind aprobarea noilor cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional acordate elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale desfăşurate în anii 2011 şi 2012, precum şi pe cele privind premiile acordate de către MECTS elevilor, profesorilor şi unităţilor şcolare care au primit distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale desfăşurate în anul 2011.

Totodată, au fost aprobate şi cuantumurile privind premiile pentru cei care au obţinut distincţii la balcaniada de informatică pentru juniori, la olimpiada internaţională de limbă, literatură şi cultură maghiară şi la olimpiada internaţională de ştiinţe pentru juniori desfăşurate în anul 2010. Astfel, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional acordate elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale desfăşurate în anul 2011 sunt următoarele: medalia de aur sau premiul I - 700 de lei, medalia de argint sau premiul al II-lea - 525 de lei, medalia de bronz sau premiul al III-lea - 350 de lei. Valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la olimpiadele internaţionale, pe obiective de învăţământ, acordate de MECTS în anul 2011 sunt următoarele: premiul special pentru medalia de aur şi punctaj maxim - 11.300 de lei, premiul I - 8.750 de lei, premiul II - 7.500 de lei, premiul III - 5.350 de lei, menţiune - 3.650 lei. Cuantumurile pentru olimpiadele şi concursurile desfăşurate în anul 2010 şi specificate mai sus sunt următoarele: premiul I - 4.000 de lei, premiul II - 3.400 de lei, premiul III - 2.650 de lei, menţiune - 2.300 de lei. Pentru profesorii care au pregătit elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii săi premianţi. De asemenea, pentru şcoala pe care elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiant.

Din judeţul Constanţa, vor fi premiaţi 10 elevi.

Diandra Suciu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala „Gala Galaction" din Mangalia, va primi 350 de lei pentru premiul III la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatură Română.

Ştefania Lucica Moroianu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori.

Ioan Ignat, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori.

Daniel Adrian Aleca, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori.

Mihai Radu Popescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, a obţinut medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori.

Profesorii îndrumători ai mirciştilor sunt: Sanda Oprea (fizică), Florin Dobrin (fizică), Claudia Dobrin (fizică), Monica Dumitru (chimie), Liliana Tomofte (biologie), Doina Munteanu (biologie),

Unal Reşid, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Limba Turcă. Profesor îndrumător - Şubihan Iomer.

Amet Iurchie, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk" din Medgidia, pentru menţiune la Olimpiada Internaţională de Limba Turcă (profesor Omer Bozatli).

Gabriela Olteanu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk" din Medgidia, pentru menţiune la Olimpiada Internaţională de Limba Turcă (profesor Onder Sevil).

Alla Alyaitri, elevă în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică, pentru menţiune la Olimpiada Internaţională de Limba Turcă (profesor Cabaş Hulya).

Cristina Florina Zotică, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Ovidius, pentru medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie (profesor Diana Antonia Petcu).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii