Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chilipiruri de sărbători Cum încearcă să scape fiscul de bunurile confiscate înainte de Crăciun

ro

08 Dec, 2012 00:00 2266 Marime text
06_licitatii_fisc_-_dgfp.jpgCu puţin timp înaintea sărbătorilor de iarnă, fiscul constănţean este decis să scape de mai multe bunuri ale agenţilor economici, care au înregistrat datorii către stat.

Printre bunurile scoase la mezat sunt imobile, clădiri de birouri, automobile şi ferme.

Administraţia Finanţelor Publice din municipiul Constanţa va organiza o licitaţie pe data de 17 decembrie pentru valorificarea bunurilor care aparţin debitorului SC Fermele Murfatlar SA, cu domiciliul fiscal în localitatea Murfatlar. Participanţii la această licitaţie vor putea achiziţiona un ansamblu mecanizat, adică ferma 5+6 la preţul de 434.950 lei, exclusiv TVA. În aceeaşi zi, la mezat va fi scos un teren intravilan de 33.000 mp, situat în localitatea Cogealac. Dat fiind că pentru acest teren, care aparţine societăţii Robert Ten Sun SRL, este organizată cea de-a patra licitaţie, preţul de pornire al licitaţiei este diminuat cu 50%. O altă licitaţie va fi deschisă pe data de 18 decembrie, când vor fi scoase la mezat bunurile care aparţin societăţii debitoare Tigitrans SA, cu domiciliul fiscal în municipiul Constanţa, incinta Port, clădirea Bursa Nouă.

Este vorba despre un imobil care reprezintă o clădire de birouri din containere modulare, în suprafaţă de 1.566 lei, situat în incinta Portului Constanţa Sud Agigea, parcela 16. Preţul de evaluare al licitaţie este de 2.002.073 lei, exclusiv TVA. Clădirea este compusă din 84 de containere, iar terenul este închiriat de Administraţia Porturilor Maritime Constanţa pe o perioadă de cinci ani. La rândul său, şi Administraţia Finanţelor Publice din Mangalia va organiza pe data de 19 decembrie o licitaţie în care va încerca să valorifice o serie de bunuri care aparţin debitorului SC Algale SRL, cu domiciliul fiscal în Mangalia, strada Rozelor. Cei în căutare de chilipiruri vor putea cumpăra un autovehicul Volkswagen, fabricat în 1997, la preţul de 5.510 lei, un automobil Dacia, fabricat în 1992, la preţul de 650 lei. Nu în ultimul rând, Administraţia Finanţelor Publice Mangalia va încerca să vândă, tot pe 19 decembrie, un apartament de teri camere,situat în municipiul Mangalia. Apartamentul care aparţine unei persoane fizice are o suprafaţă de 58,07 lei, un balcon de 6,17 mp şi o boxă de 2,70 mp. Pentru bunul menţionat se organizează cea de a doua licitaţie, de aceea preţul de pornire este diminuat cu 25%, adică 151.335 lei, exclusiv TVA. Cei interesaţi de cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte până în ziua precedentă licitaţiei dovada plăţii taxei de participare, care reprezintă 10% din preţul de pornire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii