Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:28 26 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bate vântul schimbării la SLSÎP Cine va fi noul lider al sindicaliştilor din învăţământul constănţean?

ro

26 Mar, 2013 00:00 2121 Marime text
Liderii de sindicat din învăţământul constănţean (Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa) îşi vor alege astăzi noua conducere. Evenimentul la care sunt aşteptaţi 200 de lideri de sindicat va avea loc de la ora 10.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pe lângă preşedinte, sindicaliştii vor alege vicepreşedintele, secretarul executiv şi membrii în Consiliul Director şi Comisia de Cenzori.

Participanţii la alegeri vor trebui să aleagă între şase candidaţi: Ioana Purcărea (Fundaţia Concord), prof. Nicolae Scuratovschi (Liceul Teoretic Decebal), prof. Mihai Contanu (Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân), prof. Mihaela Caterinici (Şcoala Specială nr.2), prof. Ion Popescu (Palatul Copiilor) şi prof. Mitică Iosif (Şcoala Gimnazială Ferdinand). Actualul lider de sindicat prof. Ioana Purcărea candidează pentru cel de-al patrulea mandat.

Sunt voci care susţin că aceasta nu mai activează în învăţământul de stat şi nu ar fi trebuit să candideze. „Ioana Purcărea în primul rând este pensionară, iar în al doilea nu mai activează în învăţământul de stat, dar la o fundaţie privată”, a declarat vicepreşedintele SLSÎP Constanţa, Mihai Contanu.

Contracandidaţii Ioanei Purcărea

Profesor de matematică la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Mihai Contanu, este vicepreşedintele sindicatului de cinci ani. În urmă cu cinci ani, Nicolae Scuratovschi a fost singurul contracandidat al Ioanei Purcărea. Secretarul executiv al SLSIP, Mihaela Caterinici este profesor titular Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu. Profesorul de istorie Mitică Iosif în 2008 a fost reales membru al Consiliului Director al SLSÎP Constanţa. Prof. Ion Popescu (Palatul Copiilor) este vicepreşedinte al sindicatului. Faptul că a alegerile din 26 martie sunt şase candidaţi pentru şefia sindicatului este o premieră în ultimii 20 de ani, iar scopul unora este pentru a fi siguri că prof. Ioana Purcărea să mai fie aleasă lider de sindicat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii