Bagheta rustică - vedetă la Sărbătoarea Pâinii Cora a expus spre degustare 30 de specialităţi din pâine (galerie foto)
Bagheta rustică - vedetă la Sărbătoarea Pâinii: Cora a expus spre degustare 30 de specialităţi din pâine
03 Jun, 2013 00:00
ZIUA de Constanta
2822
Marime text

În acest an, vedeta festivalului a fost bagheta rustică.
„Am amenajat un stand cu produse apicole şi am adus elemente de folclor dobrogean ca să promovăm cât mai bine elementul premium, şi anume bagheta rustică”, a declarat, vineri, în deschiderea evenimentului, Dana Andrei, responsabil evenimente Cora City Park.
De ce un festival al pâinii?
„Cora doreşte să redea pâinii locul său binemeritat pe mesele românilor”, a afirmat, vineri, Alina Ioana Vasiliu, consilier PR Cora România. Directorul Cristian Năstase a declarat, referitor la evenimentul găzduit de Cora City Park, următoarele: „Ne-am propus ca în fiecare an, la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, să sărbătorim produsele care ies din mâna brutarilor noştri. Pentru anul acesta avem 30 de specialităţi atât din făinuri locale, cât şi din făinuri de import, făinuri albe, negre şi făinuri cu seminţe”. În privinţa vânzărilor la produsele de panificaţie, acestea au crescut cu 16%, susţine directorul Cora City Park. „Dacă la 1 iulie se va modifica ceva la nivel de TVA, vânzările ar putea să mai crească”, a menţionat Cristian Năstase. Acesta a precizat şi că „produsele consumate cu moderaţie nu fac rău, în special pâinea de care avem nevoie zi de zi”.
Potrivit Olimpiei Cojocaru, specialistul pe partea de brutărie din partea Cora City Park, pâinea prăjită îngraşă în aceeaşi măsură ca şi pâinea proaspătă. „ Atâta timp cât cantitatea de pâine consumată zilnic este moderată, automat pâinea nu îngraşă şi este benefică organismului”, a mai subliniat Olimpia Cojocaru, demontând miturile potrivit cărora pâinea îngraşă sau pâinea prăjită are mai puţine calorii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii