Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bagheta rustică - vedetă la Sărbătoarea Pâinii Cora a expus spre degustare 30 de specialităţi din pâine (galerie foto)

ro

03 Jun, 2013 00:00 2716 Marime text
Cora România a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a doua ediţie a Sărbătorii Pâinii. Evenimentul a început la Constanţa pe 30 mai şi s-a încheiat duminică, 2 iunie. Cumpărătorii au putut degusta în cele patru zile de sărbătoare nu mai puţin de 30 de specialităţi din cele 130 de preparate coapte zilnic de brutarii Cora (baghete, ciabatta, pâinea la metru, pâinea cu seminţe, paprika, susan negru) şi au putut profita de reduceri de preţ. Reprezentanţii hipermarketului şi-au propus ca prin acest festival al pâinii să doboare câteva mituri cât se poate de false, potrivit cărora pâinea îngraşă sau pâinea prăjită are mai puţine calorii.
În acest an, vedeta festivalului a fost bagheta rustică.
„Am amenajat un stand cu produse apicole şi am adus elemente de folclor dobrogean ca să promovăm cât mai bine elementul premium, şi anume bagheta rustică”, a declarat, vineri, în deschiderea evenimentului, Dana Andrei, responsabil evenimente Cora City Park.

De ce un festival al pâinii?

„Cora doreşte să redea pâinii locul său binemeritat pe mesele românilor”, a afirmat, vineri, Alina Ioana Vasiliu, consilier PR Cora România. Directorul Cristian Năstase a declarat, referitor la evenimentul găzduit de Cora City Park, următoarele: „Ne-am propus ca în fiecare an, la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, să sărbătorim produsele care ies din mâna brutarilor noştri. Pentru anul acesta avem 30 de specialităţi atât din făinuri locale, cât şi din făinuri de import, făinuri albe, negre şi făinuri cu seminţe”. În privinţa vânzărilor la produsele de panificaţie, acestea au crescut cu 16%, susţine directorul Cora City Park. „Dacă la 1 iulie se va modifica ceva la nivel de TVA, vânzările ar putea să mai crească”, a menţionat Cristian Năstase. Acesta a precizat şi că „produsele consumate cu moderaţie nu fac rău, în special pâinea de care avem nevoie zi de zi”.
Potrivit Olimpiei Cojocaru, specialistul pe partea de brutărie din partea Cora City Park, pâinea prăjită îngraşă în aceeaşi măsură ca şi pâinea proaspătă. „ Atâta timp cât cantitatea de pâine consumată zilnic este moderată, automat pâinea nu îngraşă şi este benefică organismului”, a mai subliniat Olimpia Cojocaru, demontând miturile potrivit cărora pâinea îngraşă sau pâinea prăjită are mai puţine calorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii