Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, părinți! Au intrat în vigoare modificările cu privire la stimulentul de inserție (Document)

ro

19 May, 2021 10:32 12859 Marime text

 
  • În Secțiunea Document puteți consulta Monitorul Oficial nr. 510 din 17 mai 2021, Partea I, în care a fost publicată HG 536/2021 - fiind vorba despre paginile 5 - 10.

Modificări importante aduse stimulentului de inserție au intrat în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României a Hotărârii de Guvern 536/2021!

Părinții care se întorc la muncă înainte de vârsta de șase luni a copilului (ori de un an, în cazul copiilor cu dizabilități) vor primi un stimulent de inserție în cuantum de 1.500 de lei / lună, urmând să beneficieze de această sumă până la împlinirea vârstei de doi ani, respectiv trei ani a copilului.

După împlinirea acestei vârste, stimulentul va scădea la valoarea de 650 de lei, urmând să fie încasat până la momentul împlinirii vârstei de trei ani, respectiv patru ani  - în cazul copilului cu dizabilități.

Foarte important, părinții nu mai sunt obligați să revină în câmpul muncii cu 60 de zile înainte de împlinirea vârstei de doi ani a copilului, pentru a nu pierde stimulentul de inserție. Mai exact, modificările legislative prevăd faptul că întoarcerea la muncă a părintelui oricând până la împlinirea vârstei de doi ani și 11 luni a copilului, respectiv trei ani și 11 luni a copilului cu dizabilități, aduce un stimulent de inserție de 650 de lei.

Cu alte cuvinte, părintele poate beneficia de stimulentul de inserție și dacă se întoarce la muncă după împlinirea vârstei de doi ani a copilului, lucru care nu se putea înainte.

De asemenea, acordarea stimulentului de inserție nu se mai oprește în cazul în care părintele nu mai lucrează, ci doar se suspendă, acordarea stimulentului putând fi reluată imediat ce părintele începe din nou să realizeze venituri, în baza unei cereri.

În Secțiunea Document puteți consulta Monitorul Oficial nr. 510 din 17 mai 2021, Partea I, în care a fost publicată HG 536/2021 - fiind vorba despre paginile 5 - 10.

Sursa foto: Monitorul Oficial
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Varga roberto hagi 20 May, 2021 17:59 Buna oare daca lucrez de 8 luni as putea beneficia de acest stimulent Bebele are 3 luni iar sotia de cand a ramas insarcinata nu a mai continuat munca