Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Citeşte! ZIUA de Constanţa - 15 ani Retrospectivă aniversară. Episodul 30

ro

05 Oct, 2015 00:00 1236 Marime text

Pe 20 noiembrie 2015, ZIUA de Constanţa împlineşte 15 ani de existenţă. Le mulţumim celor care au fost alături de noi. Cu noi. Mai trebuie spus ceva: nu puteam împlini aceşti 15 ani de ştiri, informaţie şi divertisment fără dvs., cititorii noştri.

Din arhiva cotidianului ZIUA de Constanţa, vă prezentăm astăzi trei materiale din ediţia nr. 1727 din data de 29/30 iulie 2006.
 
Racolarea dezertorilor, misiune îndeplinită
Opt luni s-a abţinut PD să nu recruteze primari de la alte partide, dar, până la urmă, nu a mai rezistat. Cât a fost în opoziţie, PD a fost partidul cel mai afectat de campania de racolări dusă de PSD. Odată ajuns la putere, PD a anunţat că blochează orice primire în partid pe o perioadă de şase luni, dar se pare că, odată ce acest termen a trecut, s-au deschis şi porţile pentru dezertori. Cu statutul aleşilor în mână, PD a început să-şi împartă propria dreptate.

Citeşte mai departe!

Bisericuţă rupestră, descoperită lângă Băneasa
Arheologii au descoperit la Canaraua Fetii, aflată în apropierea localităţii Băneasa, o bazilică. Descoperirea a fost făcută de participanţii la tabăra de creaţie organizată la Mănăstirea Dervent. Potrivit specialiştilor, bisericuţa rupestră poate fi semnul existenţei unui complex monahal în zonă. Datată în secolele X-XIV, biserica este unicat pentru că are o ieşire în caz de invazii şi persecuţii.

Citeşte mai departe!

Statuia reginei Elisabeta, ascunsă într-un subsol
În apropierea Cazinoului din Constanţa, pe faleză, ar fi trebuit să fie statuia reginei Carmen Sylva. Acesta este pseudonimul cu care-şi semna versurile, piesele de teatru, aforismele şi jurnalele de călătorie regina Elisabeta. Statuia a fost realizată de un mare artist dobrogean, Ion Jalea. Lucrarea era compusă din două piese: Statuia reginei şi Muza cu harpă.

Citeşte mai departe!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii