Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irish Pub amestec de moda, tenis si afaceri fara aroma irlandeza (document)

ro

26 Jun, 2010 02:58 9511 Marime text
cap_1.jpgPuteţi găsi restaurantul Irish Pub pe strada Ştefan cel Mare nr. 1, la intersecţia cu Mircea cel Bătrân. Dar probabil că ştie toată lumea unde este. Am zis restaurant, nu pub, pentru că asta a ajuns. Pub-urile irlandeze merg pe aceeaşi idee de amenajare, dar atmosfera este foarte diferită. Teoretic, trebuie să fie plin de oameni simpli, care să bea bere, să glumească, să se uite la un meci. Iar dacă li se face foame, să mănânce un sandwich sau ceva care se prepară rapid. În al nostru Irish Pub lucrurile stau altfel. Este amenajat frumos, cu bun gust, aşa cum ar trebui, dar lumea care merge acolo nu intră în atmosfera de pub. Pe scaunele de la bar rar vezi pe cineva, pentru că toţi preferă să stea la o masă, să discute în linişte şi să asculte muzica chillout. Este păcat, muzica irlandeză este chiar frumoasă. Când vine vorba de mâncare, ai de unde alege. Au o grămadă de preparate bune, cu un preţ ceva mai mare decât în alte localuri. Plăteşti 19 lei pentru o porţie de pui marinat, dar merită fiecare bănuţ pentru satisfacţia papilelor gustative. Plus că porţia este mare, te saturi din ea. Băutura are preţuri convenabile: 6 lei o cafea, 6 - 7 lei o bere. Dar dacă ai de gând să şi mănânci ceva, ajungi lejer la 30 de lei. Sumă destul de mărişoară. Dacă chiar vrei să scapi de tot de stilul irlandez (amenajarea interiorului) poţi sta pe terasă. Este deschisă vara, are canapele foarte confortabile, este aerisită şi liniştită. Dacă prinzi o masă în spate, poţi admira şi priveliştea, care este frumoasă foc. Tot ce îţi poţi dori de la o terasă. Servirea este foarte bună, ospătării sunt mulţi şi rapizi. De câte ori te uiţi în jurul tău, este imposibil să nu vezi măcar unul.

irish_pub_2.jpgMă deranjează că nu găsesc ce mi-aş închipui când aud numele localului, dar mă mulţumeşte faptul că dau de o atmosferă primitoare, relaxantă şi o mâncare bună. Nu dau vina pe patroni legat de atmosferă pentru că ei nu au făcut decât să se adapteze cerinţelor clienţilor. Vor oamenii loc de fiţe, cu preţuri mărişoare? Bun, asta facem! Şi lumea vine. Este plin mai tot timpul.

Societatea pe care funcţionează restaurantul este Ami Com SRL, administrată de Eugen Gigi Duţă care este asociat împreună cu Vasile Daniel Cuzic, celebrul tenismen Andrei Pavel, Constantin Frunză şi Valentin Ivanciu. Duţă se mai ocupă de Constant Dist SRL şi Forum Quatro SRL. În cea din urmă mai este implicat şi Cuzic, care se ocupă şi de Cayman Force Elite SRL şi de Meda Mode SRL. Vasile Daniel este soţul creatoarei de modă Marcela Cuzic, cea pentru care primarul Radu Mazăre a defilat vara trecută în mega celebrul costum de ofiţer nazist, moment care a creat un scandal ce a făcut înconjurul Europei. Frunză este şi el implicat în Forum Quatro SRL.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ciupanezu 26 Jun, 2010 15:36 In afara de lira aia de afara nu are nimic in comun cu irish ..... Kitch !