Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unirea de la 1859, marcata la Navodari (galerie foto)

ro

26 Jan, 2009 02:00 1030 Marime text
Navodari.jpgAdministraţia publică locală din Năvodari a marcat cum se cuvine împlinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Platoul din faţa Troiţei situate în centrul oraşului a fost locul de desfăşurare a evenimentelor organizate de autorităţile năvodărene pentru a marca acest moment deosebit din istoria naţiunii române. La eveniment au participat, pe lângă primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, edilul şef al comunei Lumina, Dumitru Chiru, consilieri locali, reprezentanţi ai partidelor politice, directorii instituţiilor publice din oraş, comandanţii poliţiei locale din cadrul Ministerului de Interne, dar şi ai poliţiei comunitare, ai jandarmeriei, ai unităţii militare din Mamaia Sat, directorii unităţilor şcolare, precum şi un public numeros. După primirea oficialităţilor şi intonarea imnului de stat al României, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă în memoria celor ce s-au jertfit pentru binele neamului. Directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale, dr. Virgil Coman, a evocat principalele repere istorice ale realizării Unirii Moldovei cu Ţara Românească de la 24 ianuarie 1859. În discursul său,  primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, i-a îndemnat pe toţi participanţii la eveniment la unitate şi solidaritate. A urmat depunerea de coroane de flori din partea administraţiei publice locale, a principalelor instituţii publice din oraş şi a partidelor politice - PSD, PD-L şi PNL - reprezentate în Consiliul Local Orăşenesc Năvodari.
Copiii de la Grădiniţa „Peştişorul de Aur", Şcoala nr. 2 şi Şcoala nr. 3 au oferit momente artistice specifice, interpretate cu talent. Cei mici au recitat poezii patriotice, au cântat Hora Unirii, dar nu l-au uitat nici pe Moş Ion Roată, căruia i-au dat viaţă într-o mică scenetă. Programul dedicat Unirii de la 1859 s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare a Batalionului 110 transmisiuni-informatică şi o horă în care s-au prins, alături de oficialităţi, toţi năvodărenii participanţi la manifestare. Cu toţii au ciocnit, apoi, un pahar de vin fiert.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii