Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa a decis suspendarea ordinului de prefect Romeo Rezeanu obţine o primă victorie în instanţă, după ce şi-a pierdut mandatul de consilier local

ro

05 Oct, 2017 00:00 3583 Marime text
Fostul liberal Romeo Rezeanu a atacat în contencios administrativ, la Tribunalul Constanţa, ordinul de prefect 277/21.06.2017, care a condus la încetarea mandatului de consilier local municipal. Tribunalul Constanţa a admis solicitarea lui Rezeanu în şedinţa din 25.09.2017, iar prin sentinţa civilă nr. 1423, instanţa a dispus suspendarea ordinului emis de fostul prefect al judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa al reclamantului şi declararea ca vacant a locului de consilier local.
 
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată prin recurs în termen de cinci zile de la comunicare. În cazul în care şi instanţa superioară va menţine aceeaşi soluţie, Romeo Rezeanu ar putea să se întoarcă în Consiliul Local Municipal, în calitate de consilier independent.
Rămâne de văzut şi în ce măsură este dispus CLM să pună în aplicare hotărârea instanţei de judecată.
 
Vă reamintim că, în luna iunie a acestui an, prefectul judeţului Constanţa de la acea vreme, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinele de încetare a mandatelor a trei consilieri ex-liberali - Romeo Rezeanu, Cristy Băisan şi Horia Căliminte, ca urmare a adresei PNL Constanţa prin care aceştia şi-au pierdut susţinerea politică şi au fost excluşi din partid.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii