Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soarta primarilor social-democraţi, la mâna instanţei şi a comunităţii Liderii PSD Constanţa intră în şedinţă

ro

20 Aug, 2015 00:00 1883 Marime text
Surse din cadrul Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa ne-au declarat că, în această după-amiază, membrii Biroului Judeţean se reunesc în şedinţă. Principalul subiect ce va fi dezbătut va tranşa soarta primarilor social-democraţi condamnaţi de instanţe.

În şedinţa Biroului Judeţean al PSD Constanţa se va da startul unei selecţii a celor ce vor fi susţinuţi de partid în bătălia electorală din vara anului 2016 pentru obţinerea mandatelor de edili-şefi. „În toamnă, se vor efectua sondaje de opinie în toate localităţile judeţului, în care vor fi incluşi şi primarii în funcţie, dacă nu au hotărâri definitive ale instanţelor prin care le sunt ridicate drepturile civile. Cei care nu au o decizie definitivă sau au primit condamnări cu suspendare fără a le fi lezate drepturile civile pot candida fără probleme, mai ales dacă se bucură, în continuare, de popularitate în localităţile pe care le conduc“, au menţionat surse din cadrul Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa.

Având în vedere prietenia cu UNPR şi posibila candidatură comună în alegerile locale a progresiştilor cu social-democraţii, inevitabil ne-am întrebat dacă reprezentanţi ai UNPR-ului vor fi incluşi în sondajele derulate de PSD Constanţa. Situaţia pare încă incertă, cu atât mai mult cu cât negocierile PSD-UNPR vor avea loc în noiembrie sau după Congresul PSD. „În sondaje va intra tot ce înseamnă posibili candidaţi“, a fost răspunsul, oarecum evaziv, al sursei citate.

În schimb, aceeaşi sursă ne-a dat de înţeles că, primarii aflaţi în funcţie nu vor avea prioritate în prelungirea mandatelor dacă nu se vor situa pe locul fruntaş în preferinţele comunităţilor din care fac parte.

După „decapitarea“ conducerii judeţene a PSD Constanţa, rămâne de văzut de ce susţinere se va bucura formaţiunea în scrutinul electoral din vara anului 2016, practic, primul test electoral al actualului staff.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii