Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Satul Galiţa (Ostrov) va avea sursa proprie de apă

ro

20 Aug, 2010 00:47 3712 Marime text
cap_5.jpgPrimăria Ostrov este beneficiara unuia dintre cele şase proiecte cu finanţare pe măsura 322 în urma celei de-a treia sesiuni de evaluare.

Gaita_-_primar_Dragomir_Niculae_2.jpgProiectul comunei Ostrov a fost declarat eligibil întrunind un total de 67 de puncte şi cuprinde patru componente: canalizare şi staţie de epurare, asfaltare drumuri, alimentare cu apă, precum şi construirea unei grădiniţe, toate lucrările urmând a se desfăşura în satul Ostrov. „Avantajul proiectului nostru, comparativ cu ale celorlalte primării, a constat în colaborarea cu un ONG, precum şi faptul că în localitatea noastră nu exista nicio grădiniţă, orele ţinându-se într-un spaţiu amenajat în culisele căminului cultural din localitate", a declarat edilul din Ostrov, Dragomir Niculae. „Depunctaţi am fost la gradul de sărăcie, precum şi din cauza faptului că în anul 2004 localitatea a beneficiat de program SAPARD pentru drumuri. Au fost singurele motive de depunctare, la toate celelalte prevederi îndeplinind punctajul maxim", a mai adăugat primarul. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, proiectul prevede extinderea reţelei cu 300 m de conductă. În prezent există reţea de alimentare cu apă în toate cele şase sate arondate comunei, însă aceasta este destul de veche.

În satul Galiţa nu există sursă proprie de apă, aceasta aparţinând unui agent economic de pe raza comunei, SC Ostrovit SA. Reţeaua de apă este bună, însă în perioadele în care agentul economic are consum mai mare, alimentarea este afectată de debitul redus. Pe de altă parte, apa din fântânile oamenilor este de proastă calitate, de aceea au fost demarate lucrări de construire a unui puţ nou, care să asigure sursă de apă pentru satul Galiţa. Lucrările au început în urmă cu o lună şi au termen de finalizare sfârşitul acestui an. Investiţia se ridică la valoarea de 300.000 lei şi constă în forarea propriu-zisă a puţului, precum şi în extinderea cu 2,5 km de conductă de aducţiune până la bazinul de apă. „Suntem la cea de-a doua încercare de acest gen, întrucât am mai avut o tentativă de forare a unui puţ, însă probele de apă extrase anterior din fosta locaţie nu corespundeau valorilor fizice, chimice şi biologice admise. De această dată, probele au fost conforme, lucrările desfăşurându-se conform graficului", a încheiat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sorin 18 Oct, 2014 19:42 Da suntem la sfarsitul anului 2014 banii sau cheltuit dar apa in satul Galita nu a ajuns.Cine nu crede il invit sa se convinga si sa vorbeasca cu locatarii satului.