Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben de vreme rea la Constanța Pene de curent în tot județul Constanța!

ro

04 Nov, 2023 19:31 2737 Marime text
Vremea rea din județul Constanța a lăsat în această seară de 04 noiembrie, multe localități în beznă. Sunt pene de curent în mare parte din localităție din județ. 

Sunt afectate zone localitățile Aliman, Oltina, Lipnița, Topraisar, Ostrov, Ciocârlia, Bugeac, Saligny, Făclia, Strunga, Galița, Ștefan cel Mare, Murfaltar, Valu lui Traian, Saraiu, Negru Vodă, sat Darabani, Nicolae Bălcescu, Târgușor, Agigea, Albești, Satu Nou, Izvoarele, Arsa, Vânători, Pecineneaga, Dulcești, Moșneni, Costinești, Schitu, Lumina, Ovidiu, Năvodari, Cogealac, Săcele, Cumpăna, Seimeni, Seimenii Mici, Cernavodă, și nu numai. 

Deranjamentele vor fi remediate în jurul orelor 19.00-24.00. 

Iată ce spun meteorologii
 
Meteorologii au anunțat un cod galben de instabilitate atmosferică în perioada 4 noiembrie, ora 10.00-23.00, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h, izolat vijelii puternice (rafale de peste 70 km/h), averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp.


Rafalele de vânt au determinat variații și căderi de tensiune la unele dintre stațiile de pompare și sursele de apă din județul Constanța

Deasemenea, RAJA SA anunță că, astăzi - 04 noiembrie 2023, începând cu ora 14,40, rafalele de vânt au determinat variații și căderi de tensiune la unele dintre stațiile de pompare și sursele de apă din județul Constanța, cu impact asupra serviciilor de alimentare cu apă.

Prin urmare, până la remedierea situației de către furnizorul de energie electrică, consumatorii din localitățile Valu lui Traian, General Scărișoreanu, Casimcea, Corbu și Mihail Kogălniceanu nu vor avea apă potabilă la robinete.

Din cauza fluctuațiilor de tensiune nici Stația de tratare și pompare Palas nu poate funcționa la parametrii optimi, de aceea în zonele deservite de aceasta se furnizează apă cu presiune scăzută.


Citește și:

Spectacolul natural al fulgerelor luminează cerul Constanței la început de noiembrie (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii