Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea revenirii Dobrogei la patria mamă, marcată la Năvodari

ro

10 Nov, 2008 22:06 1055 Marime text

navodari_manifestare.jpgFoaierul Casei de Cultură din Năvodari a găzduit, ieri, manifestarea prilejuită de împlinirea a 130 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă.

Festivitatea a fost organizată de Biblioteca Orăşenească, în colaborare cu Casa de Cultură „Pontus Euxinus“. Printre participanţii la manifestare s-au aflat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, directorul Direcţiei Judeţene Constanţa a Arhivelor Naţionale, Virgil Coman, reprezentantul Bibliotecii Judeţene „I.N.Roman“, Ştefan Pleşoianu, şi reprezentanţi ai cultelor şi minorităţilor naţionale din localitate. Pe lângă evocarea momentului 23 noiembrie 1878, manifestarea a cuprins un program artistic ce a inclus o suită de dansuri şi cântece populare, o prezentare de costume populare, precum şi o mini-expoziţie de fotografii de epocă. Reprezentanţii minorităţilor naţionale au pregătit o mini-paradă a costumelor tradiţionale şi o inedită expoziţie gastronomică, cu preparate specifice etniilor ruşilor-lipoveni şi a turcilor şi tătarilor musulmani.
Prin manifestarea de ieri, organizatorii au dorit o renaştere a spiritului patriotic al năvodărenilor, dar şi realizarea unui schimb intercultural, fapte care să ilustreze mozaicul interetnic dobrogean şi relaţia interumană deosebită ce domneşte în oraşul Năvodari.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii