Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a deschis hotelul lui Moga din Năvodari, Arena Regia Primarul Matei - "Este cea mai importantă investiţie pentru litoral după Revoluţie. Aşteptăm turiştii" (galerie foto)

ro

02 Jul, 2011 02:51 15422 Marime text
IMG_7766_des2.jpgUnul dintre cele mai luxoase hoteluri de cinci stele aflat la ieşirea din staţiunea Mamaia, Arena Regia, o investiţie de 35 de milioane de euro, a fost inaugurat ieri de către primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, dar şi de unul dintre investitori, Mihai Manea, directorul general al firmei SC Tracon SRL, fost prefect de Brăila, firma care a realizat lucrarea. Chiar dacă îşi avea anunţată sosirea la acest eveniment, ministrul MDRT, Elena Udrea, nu a mai ajuns, fiind nevoită să-şi modifice traseul pentru a se deplasa la Năvodari, acolo unde în centrul oraşului au fost inundaţii.

IMG_7786_Des.jpgPionul principal al deschiderii a fost fără îndoială, pe lângă investitori, primarul Nicolae Matei, investiţia de cinci stele aflându-se pe teritoriul administrativ al oraşului pe care îl conduce. De altfel, el, împreună cu Manea au şi fost cei care au tăiat panglica de deschidere oficială a hotelului. Chiar dacă au fost invitaţi atât primarul Constanţei, Radu Mazăre, dar şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, dar şi colegii din Parlament sau foştii colegi din Consiliu Local Municipal ai senatorului Nicolae Moga, singurul care a dat curs invitaţiei a fost senatorul Mircea Banias. În ciuda problemelor pe care le-a avut cu justiţia¸ Banias a pozat într-un personaj foarte relaxat, mult prea relaxat dealtfel având în vedere situaţia în care încă se află. Au mai spus prezent primarul de la Lumina, Dumitru Chiru, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agriculutură, Dănuţ Jugănaru, fostul şef al Poliţiei Locale Constanţa, Vasile Bălan, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, Bogdan Huţucă, dar şi mulţi alţii.

IMG_7754.jpgEdilul Năvodariului a precizat că această investiţie era necesară pe litoralul românesc şi este binevenită mai ales că se doreşte foarte mult promovarea acestei părţi a litoralului. "Este cea mai importantă investiţie pentru litoralul românesc după Revoluţie încoace cu multe condiţii, ca în paradis. Năvodariul are posibilitatea să-şi cazeze toţi turiştii de toate categoriile care vor veni pe litoral. Năvodariul îndeplineşte toate condiţiile pentru o staţiune turistică de interes naţional. Doamna ministrul nu a mai reuşit să ajungă, o asemenea investiţie ar fi trebuit să fie inaugurată ca în alte ţări Turcia, Grecia, de primul ministru. Mai important pentru noi e că trebuie să vină turiştii", ne-a spus primarul Nicolae Matei.

IMG_7926.jpgŞi directorul general al firmei care a realizat această investiţie, Mihai Manea, a precizat că investiţia este într-adevăr una costisitoare, dar necesară pe litoralul românesc: "Pentru turismul românesc este o nouă abordare în condiţiile în care mass-media promovează cu mult succes litoralul bulgăresc. Am abordat cu riscuri majore un asemenea gen de investiţii, ca Napoleon la Moscova. Când am făcut planurile de afaceri în 2002 am plecat pe strategia naţională de dezvoltare durabilă a României, că vom avea multe facilităţi spre mare. Lucrurile au întârziat, dar cred că se vor realiza. Proiectul l-am făcut în 2001. Avem un centru spa de 5.000 de metri pătraţi, avem piscine interioare şi exterioare, sală de fitness şi multe altele", a declarat Mihai Manea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • EU 31 Jul, 2014 15:08 astia de unde au atatia bani? Din munca cinstita sau ...?
  • manu 02 Jul, 2011 15:56 da cei DE LA VECTRA CONSTRUCT protejati lui MOGA au fost//?