Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:20 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezeanu, pas important pentru revenirea în Consiliul Local Constanța

ro

12 Oct, 2017 21:50 1394 Marime text
Tribunalul Constanța a decis astăzi că Romeo Rezeanu poate să revina la statutul de consilier local municipal. Magistrații au dispus anularea ordinului 277 din 21.06.2017 prin care îi încetase mandatul de ales local și prin intermediul căruia se vacanta locul de consilier.

Vă reamintim că, în luna iunie a acestui an prefectul judeţului Constanţa la acea vreme, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinele de încetare a mandatelor consilierilor liberali Romeo Rezeanu, Cristy Baisan şi Horia Căliminte, ca urmare a adresei PNL Constanţa, prin care aceştia îşi pierduseră susţinerea politică şi au fost excluşi din partid. „Ca urmare a pierderii calităţii de membrii ai partidului politic pe a cărui listă au fost aleşi, locurile de consilieri judeţean, respectiv locali se declară vacante (...) Prezentele ordine pot fi atacate în faţa instanţei de contencios administrativ în condiţiile şi în termenele Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare”, mai preciza prefectul judeţului Constanţa.

Soluția pronunțată astăzi este definitivă.

Potrivit declarațiilor lui Rezeanu, Consiliul Local Municipal va trebui să pună în aplicare decizia instanței prin care să se revină la starea inițială de dinainte de încetarea mandatului. Rămâne de văzut cum va gestiona Consiliul Local Municipal decizia instanței și cum va decide secretarul CLM, Marcela Enache asupra invalidării mandatului lui Florin Gavrilă, cel care i-a succedat lui Rezeanu în CLM, în calitate de membru PNL.

PNL înregistrează un eșec prin victoria lui Rezeanu în justiție.

Precizăm că și cel de-al doilea consilier exclus, Horia Căliminte, a atacat în instanță ordinul prefectului privind încetarea mandatului.

Marți este termenul în cazul lui Horia Căliminte.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii