Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul Constanţei a fost aprobat cu două amendamente - elaborarea unei strategii de smart city şi a studiilor de fezabilitate pentru porturi turistice

ro

16 Feb, 2018 00:00 2316 Marime text
Consiliul Local Constanţa a adoptat bugetul municipal cu 16 voturi „pentru“, cinci „împotrivă“ şi o „abţinere“. Împotrivă au votat liberalii, consilierul independent Andrei Popescu s-a abţinut, iar Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte au votat pentru buget alături de PSD şi PMP.
 
În deschiderea şedinţei de Consiliu Local, preşedintele organizaţiei judeţene USR Constanţa, Remus Negoi, a luat cuvântul şi a criticat intenţia municipalităţii de a achiziţiona, printre altele, ceasuri stradale, catalogând bugetul ca fiind unul fără viziune.
 
Şi Sorin Belu, de la Baricada Verde, a avut o serie de critici la adresa municipalităţii, reclamând faptul că se vor cheltui 650.000 de lei pentru îndreptarea unor erori de reabilitare a două tronsoane de iluminat public. Consilierii locali liberali au anunţat că nu vor vota bugetul, cu toate că nu au venit cu o alternativă la cel propus de municipalitate.
 
Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat chiar în timpul şedinţei două amendamente la proiectul de buget. Primul vizează alocarea unor sume pentru elaborarea strategiei de smart city, precum şi pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru porturi turistice.
 
„Am făcut eu un amendament în şedinţă, care are la bază faptul că Mircea Titus Dobre, în mandatul său la Ministerul Turismului, a reuşit să introducă în masterplanul pentru turism al României investiţii importante pentru oraşul şi judeţul nostru. Vorbim aici despre două amenajări portuare în scop turistic. Pentru judeţ este cuprins în masterplan un complex muzeal de ştiinţe ale naturii extins. Cel de-al doilea punct propus consilierilor este elaborarea strategiei smart city al oraşului. Aşa că aştept, după ce bugetul va intra în vigoare, să dăm drumul achiziţiilor“, a precizat Decebal Făgădău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii