Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rectificarea bugetară, pe masa Executivului în şedinţa de guvern de azi

ro

23 Nov, 2016 09:29 3763 Marime text
Guvernul decide astăzi, în şedinţă, ultima rectificare bugetară din acest an. Pe ordinea de zi a şedinţei se află şi un proiect de hotărâre privind acordarea unei zile libere, dar şi completări la legea care prevede despăgubiri pentru românii care aveau carnete CEC înainte de 1989 pentru achiziţionarea de maşini.
 
Guvernul a anunţat ordinea de zi a şedinţei de miercuri. Membrii Executivului vor decide ultima rectificare bugetară din acest an, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice (MFP), "ţinând cont de majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 306 milioane de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidat tot cu 306 milioane de lei".
 
Rectificarea bugetară va fi efectuată prin derogare de la Legea responsabilităţii fiscale, care stabileşte că totalul cheltuielilor bugetului general consolidat şi al cheltuielilor de personal nu pot depăşi plafonul din strategia fiscal-bugetară.
 
Aceasta deoarece, prin această a doua rectificare bugetară, plafonul nominal al cheltuielilor de personal din bugetul general centralizat al unităţilor administrativ-teritoriale va fi ridicat la  26,2 miliarde lei, de la 25,2 miliarde lei.
 
Rectificarea bugetară se întemeiază şi pe „menţinerea ţintei de deficit bugetar la nivelul de 2,8% din PIB în termeni cash, respectiv 2,95% din PIB potrivit metodologiei ESA”. Analiza rezultatelor bugetare pe perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016 „arată un deficit de 3,7 miliarde de lei, respectiv 0,49% din PIB”, a precizat MFP.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii