Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de modificare a legii spațiilor verzi. Vor fi aruncate în aer afacerile imobiliare din Constanța ridicate pe terenuri reglementate drept „curți-construcții“?! (document)

ro

05 Nov, 2018 00:00 2661 Marime text
Inițiativa de modificare a legii spațiilor verzi a fost trimisă la Camera Deputaților pentru dezbateri. Propunerea legislativă privind modificarea Legii 24/2007 pentru reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților îi care ca inițiatori pe Coliban Allen - senator USR; Goțiu Remus Mihai - senator USR; Cocoș Vasile - deputat PSD; Cosma (Abu-Amra) Lavinia-Corina - deputat USR; Dan Nicușor Daniel - deputat USR; Dohotaru Adrian-Octavian - deputat Independent; Manole Petre-Florin - deputat PSD și Pop Andrei - deputat PSD.
 
„După toți acești ani care au trecut de când șmecherii au ajuns la conducerea sa, orașul Constanța poate fi asemuit cu un naiv participant la un joc de „alba-neagră” în urma căruia, în loc de bani cash, a pierdut suprafețe de spațiu verde. După ce transferurile acestor suprafețe verzi din proprietatea publică a primăriei în cea privată a „investitorilor” s-a realizat, cu multa nonșalanță ni se servește în prezent placa bine-cunoscută: „Da’ ce, terenul ăla este spațiu verde? Unde scrie? E curți-construcții, dom’le!“

De aceea, nu putem decât să salutăm cu speranță inițiativa unor parlamentari de modificare a Legii spațiilor verzi, lege care, din nefericire, a dovedit că are o serie de lacune ce au permis și abuzurile determinate de lipsa sa de claritate în definirea celui mai important termen - spațiul verde”, susțin reprezentanții Asociației Verde Urban.
În secțiunea „Documente” puteți consulta proiectul de modificare a Legii spațiilor verzi, trimis la Camera Deputaților pentru dezbateri.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii