Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRO România Constanţa Mircea Titus Dobre, candidat la Primăria Constanţa, propune un proiect amplu în locul Galeriilor Soveja (galerie foto)

ro

15 Feb, 2020 00:00 3909 Marime text

PRO România Constanţa a organizat ieri o conferinţă de presă, în cadrul căreia preşedintele filialei, Mircea Titus Dobre, candidat la Primăria municipiului Constanţa, şi Răzvan Filipescu, candidat la Consiliul Judeţean Constanţa, au anunțat alte două nume intrate în cursa electorală pentru Primăriile Năvodari și Hârșova.


Proiectul Galeriilor Soveja


Mircea Titus Dobre, în calitate de candidat oficial la Primăria Constanţa, a prezentat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, un prim proiect care ar putea să fie preluat de actuala conducere a municipalităţii. Este vorba despre o alternativă la propunerea construirii unui supermarket peste actualele Galerii Soveja. Zona ar urma să fie amenajată pe fonduri europene, cu o investiţie de doar 104.000 de euro din partea Primăriei, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 5 milioane de euro. „Acest proiect s-a făcut în 72 de ore şi îl facem cadou administraţiei locale”, a spus Mircea Titus Dobre.


Pe suprafaţa de teren de 12.382 mp se propun mai multe obiective:
  1. Obiectiv - fluidizare circulaţie: se propune lărgirea străzii Ştefăniţă Vodă la câte două benzi pe sens - intersecţie cu strada Soveja - necesar 668 mp teren; se propune amenajarea locului de întoarcere a autobuzului - staţie cap de linie şi realizarea a 14 locuri de parcare la sol necesare funcţionării edificiului de cult (terenul aferent edificiului de cult este de 1 755 mp);
  2. Obiectiv - locuri de parcare - se propune o parcare publică subterană formată din 2 corpuri, generând un total de 664 locuri de parcare, dispuse pe 2 subsoluri astfel: C1 suprafaţă construită de 2.000 mp - 90 de locuri de parcare pe nivel - rezultă 180 LP; Suprafața Construită Desfășurată = 4.000 mp, C2 suprafaţă construită 6.275 mp - 242 locuri de parcare pe nivel - rezultă 484 locuri de parcare; Suprafața Construită Desfășurată= 12.550 mp
  3. Obiectiv - spaţiu verde amenajat: 5.396 mp;
  4. Obiectiv - alei pietonale şi zone de relaxare şi petrecere timp în aer liber: 2.182 mp
  5. Obiectiv - circulaţii şi alei carosabile: 1.300 mp;
  6. Obiectiv - loc de joacă pentru copii: 400 mp
  7. Obiectiv - ochi de apă: 236 mp
  8. Obiectiv - ţarc amenajat pentru câini: 375 mp
  9. Obiectiv - aprozar fructe şi legume: 50 mp
  10. Obiectiv - grup sanitar pentru public: 20 mp.


Candidaţii la Năvodari şi Hârşova


Mariana Pelelungă candidează la Primăria Hârşova şi Marian Cârnu, la Năvodari. ​„Candidez pentru că am observat că perspectiva prin care foştii şi actualii primari privesc lucrurile din domeniul social este una greşită. Comunicarea a mers de sus în jos, nu de jos în sus, de la cetăţeni. Primarul hotăra ce să se întâmple. Hârşova arăta ca acum 30 de ani. A rămas împietrită în timp. Tineretul a plecat, oamenii nu au mai avut nicio alternativă odată cu închiderea Şantierului Naval şi a întreprinderii „Sârmă şi cabluri.“ Eu de aici vreau să încep. Vreau să creez locuri de muncă cât mai multe, bazându-ne pe turism. Dunărea este lângă noi, avem Portul, faleza, Cetatea arheologică. Sunt şi foarte multe probleme. Nu s-a încercat o comunicare cu oamenii pentru a se găsi o soluţie pentru aceştia. S-au pus borduri, s-au asfaltat străzi. Ne mândream cu o familie de medici, dar acum nu mai avem. Aş vrea ca Hârşova să aibă o altă faţă. Ideile bune nu ţin de partid, ci de oameni, a menţionat Mariana Pelelungă, candidata la Primăria Hârşova.


Marian Cârnu este consilier local din 2016 pe listele PRO România. A ales PRO România pentru că doreşte ca „floarea Năvodariului“ să fie Mamaia Nord. „Vreau să vă spun că printre priorităţile noastre se numără aglomeraţia de maşini, cozi de 5-6 km, iar proiectul cu experţii de la Constanţa pentru o rută ocolitoare de la Mamaia sat până la Ovidiu este vechi, din 2007, lăsat în paragină. Ar fi un proiect extraordinar de bun. Al doilea proiect este tot pentru Mamaia sat, pentru nemulţumirile la nivel de infrastructură, împreună cu RAJA. Relaţia mea cu domnul Chelaru (şi cu oricare om care încearcă să construiască ceva) este una bună, este un om OK indiferent de partid”, a precizat Marian Cârnu, candidat la Năvodari.


Filiala de la Năvodari a PRO România este condusă de Marian Cârnu din noiembrie 2019 şi are aproximativ 400 de membri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii