Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii care au pierdut finantare pe mana liberalilor

ro

28 Feb, 2009 01:37 1754 Marime text

PNL_Ghe._Dragomir_05.jpgDintre amendamentele respinse, majoritatea vizau investiţii în zone ale judeţului Constanţa unde în fruntea comunelor se află primari PSD

După un lung şir de negocieri şi după mii de amendamente depuse, Legea Bugetului de stat a fost în cele din urmă aprobată de preşedintele Traian Băsescu. Dintre amendamentele depuse de parlamentarii liberali, foarte activi în acest sens, 1.107 au fost respinse.

Ineditul listei cu amendamentele respinse ale grupului parlamentar PNL este reprezentat de faptul că proiectele din cuprinsul ei, cărora aceştia au vrut să le găsească aplicabilitate, sunt, în mare parte, pentru comune din judeţ care au fie primari PSD-işti fie PD-L-işti.
Dintre amendamentele depuse la proiectul Legii Bugetului de stat pe 2009 de către grupul parlamentar PNL - deputatul Gheorghe Dragomir fiind reprezentant al judeţului - după cum arată Anexa nr. 2E, 1.107 au fost respinse. Multe dintre acestea au vizat investiţii în zone ale judeţului Constanţa unde nu se regăsesc în fruntea comunelor, în mod deosebit, primari liberali.
Printre proiectele respinse, iniţiate de grupul PNL-iştilor parlamentari pentru o comună cu primar PSD-ist, se regăseşte unul referitor la finanţarea cu 400.000 de lei pentru obiectivul „Apă şi canalizare" în comuna Grădina. Şi pentru satul Cheia, comuna Grădina, liberalii elaboraseră un proiect de 350.000 de lei referitor la construcţia unui dispensar şi a unei farmacii, respins într-un final. Tot pentru Cheia s-au pierdut 500.000 de lei, vizaţi pentru construirea unui cămin cultural. Acestui exemplu i se alătură amendamentul liberalilor pentru comuna Ciobanu, prin care s-a cerut finanţarea cu 100.000 de lei în vederea realizării unui pod în satul Mioriţa. Şi pentru Crucea, unde, de asemenea, în fruntea comunei se află un primar social-democrat - Gheorghe Frigioiu, liberalii au depus mai multe amendamente. Dintre acestea enunţăm pe cel referitor la construirea unei baze sportive, pentru care s-au cerut 600.000 de lei, cel referitor la reabilitarea dispensarului din localitate, cu 500.000 de lei, ori cel care vizează alimentarea cu apă menajeră şi canalizare în comunele Stupina, Gălbiori şi Crucea - cu 12.000.000 lei. Din categoria amendamente respinse mai face parte şi unul de 5.000.000 de lei pentru extinderea reţelei de apă potabilă şi canalizare.
În peisajul localităţilor cu primar PD-L-ist, pentru care liberalii au elaborat amendamente, se încadrează şi Hârşova, unde a fost respins un proiect care viza „Reabilitare apă şi canal", în valoare de 1.000.000 lei. Şi pentru Ghindăreşti, unde e primar Vasile Simion, liberalii au avut idei măreţe: alocarea a 200.000 de lei pentru „Servicii de proiectare urbanism şi alte servicii de consultanţă PUG, PUZ" şi 2.500.000 lei pentru „Sistem de alimentare cu apă".
Lista completă cu toate amendamentele respinse ale grupului parlamentarilor liberali constănţeni o puteţi accesa în ediţia on line a cotidianului nostru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii