Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:31 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Popularii doresc indepartarea PSD de la guvernare

ro

14 Sep, 2004 00:00 554 Marime text

Alianta Populara Crestin-Democrata, a treia alternativa la alegerile generale

Conducerea AP si cea a Partidului Crestin Democrat au semnat, zilele trecute, protocolul de constituire a Aliantei Populare Crestin-Democrate # Constituirea aliantei are la baza proiectul AP de unificare a fortelor de centru-dreapta din Romania * In acest proiect va fi cooptat si Partidul National Taranesc Crestin Democrat * Protocolul de fuziune a celor doua formatiuni va fi semnat pe data de 16 octombrie

La sfarsitul saptamanii trecute, liderii Actiunii Populare si cei ai Partidului Crestin Democrat au semnat protocolul de constituire a Aliantei Populare Crestin-Democrate. "Alianta Populara este o asociere deschisa tuturor partidelor si organizatiilor de orientare populara, crestin-democrata, de centru-dreapta, care doresc sa participe impreuna in alegerile parlamentare si prezidentiale, avand aceeasi platforma electorala si candidati comuni, inscrisi pe listele unuia dintre partidele participante", a declarat vicepresedintele AP si presedinte al organizatiei judetene a acestei formatiuni politice, Max Badin. Liderul popular a subliniat necesitatea constituirii acestei aliante deoarece aceasta va fi cea de-a treia alternativa politica, pe langa Uniunea Nationala PSD+PUR si Alianta "D.A.", si va avea un cuvant greu de spus la alegerile generale din toamna. "Avand in vedere ca pe scena politica romaneasca exista acum Uniunea PSD+PUR, sunt convins ca aliatii liberali si democrati vor intelege ca nu pot face fata singuri pentru a indeparta PSD de la guvernare. Pentru a castiga alegerile, Alianta D.A. va trebui sa inceapa negocierile cu Alianta Populara Crestin-Democrata, deoarece doar o politica a mainilor si constiintelor curate se poate opune cu succes oligarhiei arogante care se afla la putere si mafiilor economico-politice care corup viata economica si politica a Romaniei", a subliniat Max Badin. Potrivit declaratiilor liderului AP, in prezent, reprezentantii partidului continua proiectul inceput in urma cu un an privind atragerea cat mai multor formatiuni politice care sa contribuie la unificarea fortelor de centru-dreapta din Romania. "Toate cele 28 de filiale ale fostului partid UFD, membrii Uniunii Crestin Democrate, cei ai Partidului Popular Crestin, ai Federatiei Ecologiste, Grupul Liberal Independent si, de curand, Partidul Crestin Democrat au venit langa noi si am pus bazele Aliantei Populare Crestin-Democrate", a afirmat Max Badin.

Fuziunea cu PNTCD se va semna pe 16 octombrie

Vicepresedintele AP a mentionat ca in acest proiect intra si Partidul National Taranesc Crestin Democrat, cu care conducerea AP va semna luna viitoare un protocol de fuziune. "In cele patru runde de negocieri pe care le-am avut, PNTCD a evidentiat unele dificultati privind renuntarea la numele partidului, dar pana la urma am cazut de acord asupra formulei provizorii PNTCD-AP. Pana la ora actuala am stabilit ca fuziunea este absolut necesara, este inerenta si inevitabila", a spus Max Badin. Acesta a anuntat ca protocolul de fuziune a celor doua formatiuni va fi semnat pe data de 16 octombrie. "Va fi un partid nou, care va prezenta un mesaj si un program nou, care sa constituie un partener credibil in Romania al Partidului Popular European, cel mai important partid din Parlamentul European. Conducerea PPE va fi anuntata, in aceste zile, in legatura cu fuziunea celor doua partide, dupa care vor reincepe negocierile pentru desemnarea denumirii reale si definitive a viitoarei formatiuni, a siglei si a modului in care vom participa la alegerile generale", a mai spus liderul popular. Badin a explicat ca hotararea de fuziune va fi validata separat de fiecare formatiune in parte, dupa care va avea loc congresul comun din luna octombrie. Totodata, se vor purta discutii privind fuziunea la nivel de teritoriu, membrii cei mai reprezentativi urmand a fi cooptati in viitoarea formatiune. Viitoarea formatiune PNTCD-AP va fi nucleul Aliantei Populare Crestin-Democrate si va fi un partid popular orientat spre prezent si viitor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii