Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perpetuarea guvernantilor

ro

06 Nov, 2002 00:00 767 Marime text

Tanase Barde considera ca PNTCD este pregatit de alegeri anticipate

Organizatia locala trebuie sa accelereze desfasurarea programului pentru a face in sase luni ceea ce trebuia sa faca in doi ani

Partidul National Taranesc Crestin Democrat considera ca este pregatit pentru eventuale alegeri anticipate. Declaratia apartine liderului local, Tanase Barde, in urma aprecierilor facute la nivel national de catre presedintele PNTCD, Victor Ciorbea. Presedintele PNTCD Constanta a afirmat ca organizatia sa politica trebuie sa accelereze desfasurarea programului pentru a face in sase luni ceea ce trebuia sa faca in doi ani. Barde considera ca organizarea de alegeri anticipate este datorata dorintei actualei puteri de a se perpetua. "Evident ca valul de simpatie dupa momentul Praga incearca sa-l valorifice din plin si isi calculeaza foarte bine timing-ul, astfel incat, in anul 2007, o eventuala integrare in Uniunea Europeana sa le deschida portile spre un alt mandat", a mai spus liderul taranist constantean. Totodata, liderul crestin-democrat a mai adaugat ca "dorinta premierului si a unor grupari semnificative din PSD este de a devansa alegerile parlamentare de alegerile prezidentiale". El crede ca, astfel, primul-ministru Adrian Nastase va deveni figura centrala si se va rezolva si dualismul existent la nivelul puterii executive.

Respingerea proiectului nu are baza juridica

Consiliul Legislativ a respins proiectul de Lege a declararii averilor demnitarilor inaintat de PNTCD. Legat de acest aspect, presedintele Barde considera ca "respingerea acestui proiect de lege nu are o baza juridica temeinica. Consiliul Legislativ a apreciat ca legea este neconstitutionala".De asemenea, in raportul la care a facut referire crestin-democratul se mai arata ca in proiectul Legii declararii averilor sunt confundati anumiti termeni juridici si se exagereaza in ceea ce priveste sumele care trebuie declarate. Aceste exagerari se refera, printre altele, la conturile din strainatate si la colectiile de obiecte de arta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii