Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Brânză „Mircea Banias este principalul vinovat pentru situaţia în care se află PDL Constanţa"

ro

09 Mar, 2011 01:18 2367 Marime text

cap_9.jpgSâmbătă, vor avea loc alegeri pentru şefia Filialei Judeţene a PDL Constanţa. În acest sens, cotidianul ZIUA de Constanţa a pregătit un set de întrebări pe care l-a trimis potenţialilor candidaţi care aspiră la funcţia de preşedinte, astfel încât aceştia să îşi poată prezenta programele politice.

V-aţi hotărât să candidaţi la funcţia de preşedinte al PDL Constanţa. Ce v-a determinat să intraţi în această competiţie internă?

Paul_Branza_01.jpgDin ce am constatat eu până acum, la PDL Constanţa, condus de interimarul Mircea Banias, este un haos organizaţional, documentele interne nu sunt respectate, deciziile se iau într-un fel la BPJ şi sunt schimbate în drum spre Bucureşti, Statutul şi Regulamentul sunt consultative, se întreţine voit o stare conflictuală la toate nivelurile, decizia nu vine în toate cazurile din interiorul partidului, ci de la grupuri de interese din afară. Toate acestea trebuie schimbate, trebuie să facem partid din această adunătură de interese care a fost până acum. Am considerat că eu pot face acest lucru.

Care sunt lucrurile care vă recomandă pentru această funcţie, în afară de rezultatele politice din campaniile electorale de până acum?

Eu sunt comandantul Brânză. Paul Brânză. Mi-am câştigat pâinea pe mare ca şi comandant. Nu mi-am luat brevetul la uscat, pe nave în şantier. Eu am condus oameni. Pot să conduc acest partid într-o bătălie onestă cu cel care ne-a furat oraşul. Pot să asigur liniştea dinaintea furtunii, adică dinaintea alegerilor locale. Pentru aceasta, trebuie să reconstruim partidul, să dispară oamenii fără calităţi, să atragem oameni de calitate...Iar eu pot face acest lucru. E treabă de manager, iar eu sunt unul dintre ei. Unul bun chiar. O demonstrează rezultatele de la ANR.

În ultima perioadă, Bucureştiul a avut un rol important în disputele de la Constanţa. Credeţi că se va întâmpla la fel şi acum, la aceste alegeri?

Nu, nu cred. Bucureştiul a făcut ce a avut de făcut, BPN a limpezit şi situaţia de la municipiu, a aprobat calendarul alegerilor, restul se desfăşoară conform Statutului.

Având în vedere că, prin declaraţiile pe care le fac, fiecare dintre candidaţi lasă să se înţeleagă faptul că sunt sprijiniţi de către cineva de „sus", alegerile se câştigă la Constanţa sau la Bucureşti?

Alegerile se câştigă la Constanţa. Asta este clar. Votul aici este, nu la Bucureşti. La oamenii ce vor fi în sală.

Care sunt principalele direcţii ale programului politic pe care îl propuneţi colegilor dumneavoastră?

- În primul rând, trebuie să avem o conducere puternică, bazată pe o echipă capabilă să lupte cu molima PSD, modul feudal în care sunt conduse Primăria şi Consiliul Judeţean nu mai poate continua.

- Oamenii noştri competenţi trebuie readuşi în faţă;

- Decizia politică trebuie descentralizată către organizaţiile locale, care trebuie responsabilizate apoi pentru rezultate;

- Transparenţă în luarea deciziilor;

- Toţi directorii de deconcentrate trebuie reevaluaţi şi schimbaţi acolo unde nu există competenţă profesională, în primul rând, şi susţinerea partidului, în al doilea rând.

Deşi este principalul partid în arcul guvernamental, în Constanţa, PDL este nevoit să stea în opoziţie. Ce garanţii puteţi oferi colegilor din electoratul care vă sprijină că veţi schimba această stare de fapt în 2012, cu ocazia alegerilor locale?

Eu aduc în această luptă toate calităţile mele manageriale, diplomatice, de deschidere a partidului către oamenii competenţi, care au ceva de spus... Împreună cu colegii o să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a câştiga Primăria şi Consiliul Judeţean. De noi depinde. Dacă avem linişte, putem construi, putem face un partid puternic.

Care sunt punctele forte ale candidatului Paul Brânză? Dar cele slabe?

Puncte forte:

Sunt o fire cumpătată, dar fermă în luarea deciziilor. Cântăresc de două ori şi mă informez din mai multe surse înainte să fac ceva.

Sunt un foarte bun manager. Rezultatele şi colegii din ANR pot confirma. Am reuşit să dezvolt această instituţie prin crearea unei infrastructuri moderne şi profesionalizarea personalului. Pot spune cu mândrie că Autoritatea Navală Română este astăzi luată ca exemplu în Europa, iar unele dintre sistemele sale de management maritim au fost preluate de ţări precum Rusia, Olanda ş.a.

Consider că zicala creştină „Pomul se cunoaşte după roade, omul după fapte", este motto-ul după care m-am ghidat toată viaţa. Am vrut întotdeauna să las ceva în urmă mea, iar oamenii cu care am lucrat mă ştiu ca pe un om integru şi corect.

Am o familie cu doi copii frumoşi. Băiatul meu duce mai departe tradiţia şi este ofiţer maritim, iar fata lucrează la o bancă în Bucureşti. Niciodată nu mi-am folosit funcţia pentru a influenţa parcursul profesional al copiilor mei. Cred cu tărie că fiecare îşi croieşte singur drumul în viaţă!

Puncte slabe:

Cel mai mare „defect" al meu este că sunt coleg de partid cu domnul Mircea Banias, care este principalul vinovat pentru situaţia în care se află astăzi partidul la Constanţa.

Am foarte mare încredere în oameni şi de multe ori am fost dezamăgit, chiar de persoane apropiate. Aici adaug şi calitatea mea: „te iert, dar nu te uit".

În acest moment, cu cine s-ar putea prezenta PDL Constanţa dacă s-ar organiza alegeri locale. Pe cine aţi propune candidat pentru Primăria Constanţa şi pentru Consiliul Judeţean?

Candidaţii vor fi stabiliţi după o dezbatere internă sănătoasă. Repet, internă şi sănătoasă. Oamenii noştri, cei care fac toată munca de teren, trebuie consultaţi iar părerilor lor trebuie ascultate. Aşa că nu voi da acum nume.

Indiferent de rezultatul votului de la Constanţa, PDL trece printr-o perioadă grea. Este schimbarea premierului/ preşedintelui Emil Boc o soluţie? Pe cine vedeţi dumneavoastră un candidat viabil, un bun preşedinte pentru partidul din care faceţi parte?

Ştiţi cum e? Ca şi când de la Bucureşti ni s-ar spune cine este cel mai bun preşedinte pentru Constanţa. Organizaţia centrală ştie cel mai bine dacă trebuie separată decizia guvernamentală de cea politică, dacă dl. Boc le poate face pe amândouă sau nu.

Dacă veţi câştiga conducerea organizaţiei judeţene, vor urma evaluări şi eventuale schimbări la nivelul instituţiilor deconcentrate acolo unde PDL Constanţa a numit politic directori sau inspectori generali?

Da, e una dintre priorităţile mele. Nu putem trece peste această criză cu oameni slab pregătiţi la conducerea unor instituţii importante, care au bani şi proiecte importante pe mână. Nu ştiu ce să facă cu ele, pierd oportunităţi care nu ştim când şi dacă se vor mai întoarce. Trebuie oameni competenţi care pot face lucrurile să meargă. Şi trebuie să spun că neprofesioniştii, ca să fiu elegant, fac un deserviciu şi partidului care i-a pus în funcţii. Iar acum este vorba despre noi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bai branza 10 Mar, 2011 08:54 brava bai branzachis.......... vorbesti mult prost si,,,,,,,,, practic in functie de ce ti se scrie pr hartie de catre stavrositu.
  • pdl-ist 09 Mar, 2011 19:36 Daca parerea mea conteaza atunci votati CHIRU!
  • Nautofonul pentru ceata 09 Mar, 2011 09:11 Drama prin care trece organizatia judetana portocalie si criza care o macina intestinal au facut sa aduca in prim plan pe ...comandantul Brinza.Conditiile ii sunt cum nu se poate mai ,,favorabile';cotele in sondaje, in scadere,brizantii si curentii de non-valori,inselatori,dezamagiri, cit cuprinde.Ce mai,ceata la mal.Domnul Branza, daca va fi ales,nu are de ales decit sa navige la comanda organizatiei pe o mare agitata ,in balast si cu cambuza plina de bombanelile carcotasilor.El va trebui sa convinga pe dobrogeni de necesitatea inlocuirii puterii legumicole cu puterea fructului neoprit,portocala,simbolul ,,respectului' fata de lege si al ,,responsabilitatii'.Domnul Branza, din pacate ,pleaca cu un mare handicap politic.Nu are notorietate ;nu este cunoscut ca baron local si nici ca un corupt notoriu,ilegalitati in afaceri,nema,si nici nu a crestinat vreo odrasla de interlop.Dar, o fi participat la vreun botez de acest gen?Dar la vreo urgie sexuala?Ce pacat ca nici delegatii si nici ,maidanezii presei nu vor avea cum sa zaboveasca asupra aspectelor ce vizeaza shocul senzationalului
  • gogu 09 Mar, 2011 07:53 im-i place, felicitari si succes
  • Carlos 09 Mar, 2011 06:39 Imi pare rau dar nu am rabdarea necesara de a parcurge acest articol, si asta numai pentru ca e...despre viatza si vitejiile comandantului branza. E nesarata!
  • Branza nu va castiga 09 Mar, 2011 00:02 E slab din pacate si da impresia ca este condus de Stavrositu......Chiru ar fi o solutie daca nu Banias
  • Gelil 08 Mar, 2011 23:26 Bravo, frate. Poate nu vorbesti tu bine dar comparabil cu spagarul ala ordinar de banias esti ca liberarea pentru infanteria marina. Cistiga alegerile si dupa aia schimba-i neamurile din port.