Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:52 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Osanale vs. discuţii aplicate, de interes Vicepremierul Dâncu readuce în discuţie tema regionalizării

ro

08 Dec, 2015 00:00 1524 Marime text


Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi vicepremier, Vasile Dâncu a avut, ieri, o primă întâlnire cu senatorii social-democraţi şi progresişti, toţi activând în Grupul parlamentar PSD.
 
În principal, parlamentarii erau interesaţi de două subiecte: până unde va ajunge epurarea politică din administraţia publică locală invocată adesea atât de premierul Dacian Cioloş, cât şi de vicepremierul Vasile Dâncu, al doilea punct vizând fondurile care ar urma să susţină proiectele din teritoriu.
 
Programată pentru ora 14.00, întâlnirea cu Dâncu a început în jurul orei 14.30 şi s-a încheiat la 15.50, la ora 16.00 urmând a avea loc şedinţa de plen a Senatului. Potrivit unor surse participante la discuţiile cu vicepremierul, din păcate, curiozitatea parlamentarilor nu a fost satisfăcută, iar demnitarul nu a spus nimic concret.
 
„A fost o discuţie la modul general. Nimic concret. Ceva de genul… trebuie să luăm măsuri şi vom vedea până unde vom merge cu politizarea în administraţia publică… Nimic cu subiect şi predicat, la concret…Mulţi n-au mai apucat să pună întrebări sau să îi aducă la cunoştinţă probleme concrete din circumscripţiile sau judeţele pe care le reprezintă. Care a apucat să ia cuvântul a irosit timp cu osanale şi linguşeli la adresa vicepremierului. Cred că mai bine de jumătate de oră, adunat, s-a pierdut cu asta. Ne-a promis că va mai avea întâlniri cu noi dar, cel mai probabil, la anul“, a afirmat un parlamentar.

N-a apucat să vorbească

Contactat telefonic, senatorul UNPR Marian Vasiliev ne-a confirmat că a participat la şedinţa cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar mesajul transmis de acesta a fost că „în administraţia publică trebuie luate măsuri“.
 
„Ne-a asigurat că proiectele deja începute vor fi finanţate. De asemenea, a transmis că trebuie redeschisă discuţia pe tema împărţirii administrative a ţării. Tema regionalizării va fi repusă pe tapet anul viitor. Subiectul privind depolitizarea administraţiei publice locale, până la ce eşaloane se va acţiona în administraţia publică locală, era un subiect de interes pentru toţi, dar nu s-a lămurit situaţia“, ne-a declarat senatorul UNPR Marian Vasiliev. Profitând de ocazie, ne-am interesat dacă cei doi senatori PSD de Constanţa au fost în sală şi au adus în discuţie vreun aspect ce vizează judeţul nostru. Vasiliev a confirmat prezenţa senatorului PSD Nicolae Moga şi absenţa lui Alexandru Mazăre, cel a cărui prezenţă „este tot mai rară în ultima perioadă“.
 
Fiind parlamentar de Constanţa, am sperat că a apucat să discute cu vicepremierul Vasile Dâncu despre potenţiale finanţări în 2016 sau anumite proiecte ce ar trebui susţinute şi de la Centru. Numai că progresistul n-a avut şansa de a lua cuvântul. „Trebuia să vorbesc. Mă înscrisesem pe listă, dar nu am mai apucat, pentru că s-a făcut aproape ora 16.00 şi a trebuit să mergem în plen. Am rămas vreo 11 senatori care ne-am înscris fără să discutăm cu vicepremierul. Poate data viitoare“, a conchis senatorul UNPR Marian Vasiliev.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii