Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe

ro

22 Dec, 2021 16:15 1519 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au discutat miercuri, 22 decembrie, prin videoconferinţă, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Balcanii de Vest, Polonia, Marea Mediterană și în cadrul operației NATO „Allied Solace”.
             
Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul apărării naționale a fost informat de către comandanţii de detaşamente cu privire la situaţia de securitate din zonele de responsabilitate, modul cum militarii îşi îndeplinesc misiunile, precum și despre măsurile întreprinse pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor din subordine.

             „Vă mulțumesc atât în nume personal, cât și în numele întregii echipe de conducere a ministerului, pentru modul în care v-ați îndeplinit misiunile până acum. Doresc să vă asigur de întreaga noastră considerație pentru profesionalismul cu care vă îndepliniți misiunile, pentru disponibilitatea la efort și sacrificiu, pentru camaraderia dumneavoastră. Vă transmit mulțumirile noastre pentru tot ceea ce faceți și să știți că sacrificiul pe care îl faceți dumneavoastră în misiunile pe care le executați este foarte important pentru România. Vă rog să transmiteți întregului personal gândurile mele bune! Crăciun fericit și un An Nou cât mai bun tuturor!”, le-a transmis Vasile Dîncu militarilor aflați în misiune.

La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, le-a mulțumit tuturor pentru curajul și dedicarea cu care își fac datoria departe de țară și de cei dragi:

„La trecerea dintre ani, cu toții ne gândim la ce am făcut în anul care s-a încheiat și ce planuri avem pentru 2022. Dumneavoastră ați realizat foarte multe pentru Armata României și vă mulțumesc pentru aceste eforturi care contribuie la creșterea prestigiului nostru în rândul țărilor aliate și partenere. Vă asigur că siguranța și securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate. Vă cer ca în perioada sărbătorilor ce urmează să rămâneți vigilenți, să respectați măsurile de asigurare a protecției forțelor, măsurile  de siguranță și prevenție împotriva COVID-19. Vă doresc Sărbători liniștite, La Mulți Ani și vă așteptăm să reveniți sănătoși acasă!”

În  anul 2021, Armata României a participat la Misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 600 de militari, iar în prezent 356 de militari execută misiuni sub comandă sau mandat NATO, UE sau ONU.

Sursa foto: Facebook/MAPN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii