Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:16 03 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

MApN Reuniunea extraordinară a miniștrilor apărării în format B9. Ce subiecte au fost analizate

ro

25 Feb, 2022 07:32 1126 Marime text
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a co-prezidat miercuri, 24 februarie, împreună cu omologul polon, Mariusz Blaszczak, și cu participarea secretarului apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, reuniunea extraordinară a miniștrilor apărării în Format București 9 (B9), organizată, prin videoconferință, în contextul agresiunii armate a Federației Ruse asupra suveranităţii și integrității teritoriale a Ucrainei, informează MApN

Reuniunea a reprezentat o bună oportunitate a coordonării pozițiilor oficiale, înainte de Summitul NATO și Summitul B9, planificate a se desfășura vineri, 25 februarie, la nivelul șefilor de stat și guvern.

Potrivit MApN, în cadrul intervenției sale, ministrul român al apărării a condamnat în termeni fermi agresiunea în desfășurare a Rusiei împotriva Ucrainei, menționând că atitudinea Rusiei reprezintă o violare flagrantă şi inacceptabilă a dreptului internaţional şi a tuturor angajamentelor asumate de Moscova, inclusiv față de independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional.

„Demnitarul român a subliniat importanța unității și solidarității în cadrul Alianței Nord-Atlantice acum mai mult ca niciodată și a salutat măsurile recente adoptate la nivelul Alianței în vederea consolidării posturii de descurajare și apărare pe întregul Flanc Estic al NATO.
Ministrul român al apărării a transmis sprijinul deplin pentru implementarea și aplicarea măsurilor adoptate de NATO şi a informat miniştrii apărării B9 şi SUA despre o serie de măsuri adoptate la nivel naţional, pentru punerea în aplicare a deciziilor aliate privind planurile de apărare şi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO. Totodată, a exprimat faptul că România este pregătită pentru managementul fluxului de refugiaţi“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

Sursa foto: Facebook/MApN
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii