Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orban cere unitate si mobilizare totala

ro

16 Apr, 2009 02:42 890 Marime text

La invitatia presedintelui organizatie judetene PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, prim-vicepresedintele partidului, Ludovic Orban, a participat ieri la sedinta Delegatiei Permanente. Absenta senatorului Puiu Hasotti a fost motivata de Orban prin implicarea acestuia la Senat in actiunea de strangere de semnaturi pentru o motiune, desi oameni din PNL si din presa sustineau ca el era in Constanta.

Ipostaza prelungita de partid de opozitie la nivel judetean a generat nemultumuri in randul multor liberali tomitani, care invinovatesc staful judetean si municipal de scorul slab inregistrat in alegerile de anul trecut si vor o primenire a conducerii. Cu toate acestea, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, ne-a declarat ca in aceasta perioada nu se poate pune problema impunerii unui birou interimar. "Sub nici o forma. Sunt categoric impotriva interimatului. Singurul examen real sunt alegerile , restul sunt povesti.", ne-a declarat liderul PNL. Acesta a avertizat ca nu este timp pentru discutii in cotradictoriu si framantari, iar la Constanta trebuie sa se obtina cel mai bun scor posibil la euroalegeri. De asemenea, el a asigurat perticipantii la sedinta ca nu a venit sa taie capete, sa plateasca polite sau sa-i inlature pe cei care au votat cu Tariceanu. "Am venit sa fac un apel la solidaritate, unitate, mobilizare totala pentru alegerile pentru parlamentul european si de a incerca sa continuam procesul de crestere cantitativa si calitativa a PNL.", a specificat Orban. El a explicat ca schimbarea produsa la congres a avut loc deoarece "Liberalii au fost un ochii nu pe trecut, ci pe viitor." si au cautat in persoana presedintelui sa identifice cel mai potrivit candidat al PNL pentru prezidentiale.

Motiuni pe banda rulanta

Dupa ce a trecut in revista o serie de promisiuni pe care actuala guvernare nu le-a respectat si chiar le-a incalcat in diverse domenii de activitate - educatie, agricultura, economie, sanatate -, Orban a afirmat ca singura criza din Romania este cea provocata de incompetenta guvernantilor. "Avem doua gasti care si-au dat mana intr-o sfidare totala, singurul lor interes fiind acela de a-si satisface clientela politica care le-a finantat campaniiile.". Si pentru ca PNL nu vrea sa stea pasiv, parlamentarii liberali vor depune o alta motiune simpla, pe agricultura, si, cu ajutorul UDMR, vor initia si o motiune de cenzura generata de rectificarea bugetara, reglementarile fiscale introduse si de reducerile aplicate in sectoarele bugetare. Orban a subliniat ca singurul minister ajutat este cel "Unde conduce gaina (n.r. referire la Ministerul Turismului condus de Elena Udrea), care promite ca va cloci oua de aur dar singurul rezultat va fi: cocosul se va umfla si mai tare furand diverse bogatii."

Cerinte de la centru

Prim-vicepresedintele PNL, a cerut liberalilor sa dea ce au mai bun in ei pentru ca, in acest an au sansa si certitudinea sa dea viitorul presedintelui al romaniei. In opinia lui Orban, Crin Antonescu poate devenii seful statului cu singura conditie "Ca de azi toata suflarea liberala sa inceapa campania si sa-l prezinte fara nici o minciuna, asa cum este.". Revenind la scrutinul din 7 iunie Prim-Vicepresedintele PNL a subliniat ca liberalii trebuie sa obtina 22 - 25 % din optiunile electoratului pentru a arata forta si acrea un suport real pentru Crin Antonescu astfel incat acesta sa ajunga la palatul Cotroceni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii