Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor vrea banii ministerelor, pentru proiectele Consiliului de Dezvoltare Regionala

ro

27 Aug, 2009 02:50 1148 Marime text

nicusor.jpgIeri, în staţiunea Mamaia, s-au desfăşurat lucrările Consiliului pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Sud-Est, la care au participat preşedinţii consiliilor judeţene şi mai mulţi primari din cele şase judeţe - Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Buzău - ce fac parte din ADR Sud-Est.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, Victor Mocanu, pe ordinea de zi a şedinţei au fost dezbătute şi aprobate acte referitoare la activitatea desfăşurată în 2008 şi pe primul trimestru din 2009. Printre deciziile importante luate în cadrul reuniunii şefilor de consilii judeţene şi a primarilor, figurează aprobarea organigramei de funcţionare a Asociaţiei de Dezvoltare Regională şi constituirea, la propunerea preşedintelui Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a unui centru de selecţie şi pregătire a tinerilor handbalişti. O altă problemă dezbătută a fost cea legată de înfiinţarea Asociaţiei Intercomunitare pentru Situaţii de Urgenţă cu reşedinţă la Constanţa. „S-a depăşit impasul legat de alegerea sediului Asociaţiei", a răsuflat uşurat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, după ce le-a mulţumit preşedinţilor de consilii judeţene pentru participarea la întâlnire. 

Şeful CJC a susţinut că banii alocaţi ministerelor pentru proiecte de dezvoltare sunt mult prea mulţi, comparativ cu ceea ce realizează de fapt. Nicuşor a susţinut că, pentru a nu pierde banii europeni, o parte din aceştia să fie transmişi către Regiunile de Dezvoltare. Însuşi ministrul Gheorghe Pogea ar fi fost de acord cu această propunere: „Primarul de municipiu, preşedintele de CJ ştie mai bine de ce este nevoie, care sunt priorităţile, ce vor oamenii care l-au ales. S-a confirmat şi la nivelul regiunii că peste 85% din banii alocaţi regiunilor sunt deja depuşi ca proiecte, în timp ce banii la ministere sunt în absorbţie de 10%. Ministerele nu ştiu care sunt priorităţile, nu ştiu să se descurce în tot hăţişul birocratic care există".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii