Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „urecheat" de Geoana

ro

05 Feb, 2010 03:20 2199 Marime text
cap_3.jpgPreşedintele în funcţie al PSD, Mircea Geoană, şi-a asumat eşecul, dar nu s-a putut abţine să nu puncteze pierderile înregistrate de unele filiale printre care şi PSD Constanţa.

Deşi anunţată pentru ora 11.00, şedinţa Consiliului Naţional (CN) al PSD a demarat cu o întârziere apreciabilă şi a durat mai bine de cinci ore. Aproximativ 1.000 de social-democraţi din toate colţurile ţării au venit la Palatul Parlamentului. Evenimentul de ieri a precedat Congresul extraordinar al PSD din 20 februarie şi a permis dezbateri ample atât pe tema rezultatelor alegerilor ratate de social-democraţi, cât şi în ceea ce priveşte direcţia pe care o va urma cel mai mare partid de opoziţie de pe eşichierul politic autohton. Cu acest prilej, participanţii au aflat care sunt propunerile de modificare ale Statutului PSD primite din teritoriu şi care vor fi supuse aprobării la Congres, iar preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, a anunţat, oficial, că va candida pentru şefia partidului.

Până la Congres, social-democraţii vor organiza Conferinţe judeţene extraordinare în cadrul cărora îşi vor sintetiza opiniile referitor la viitoarea echipă, modul de alegere a structurii de conducere centrală şi modificările ce vor surveni în Statut.

Propunere concretă de la Constanţa

Printre primii pesedişti constănţeni ajunşi la Palatul Parlamentului am remarcat punctualitatea primarilor Claudiu Tusac şi Mariana Gâju, a prim-vicepreşedintelui Nicuşor Constantinescu şi a senatorului Nicolae Moga. De altfel, delegaţia PSD Constanţa a cuprins primari, consilieri judeţeni, consilieri locali, parlamentari şi foşti parlamentari, precum şi lideri din structura de conducere a organizaţiei.

Delegaţia PSD Constanţa la Consiliul Naţional al partidului a reunit 37 de persoane. Alături de preşedintele PSD, Radu Mazăre, şi prim-vicepreşedintele Nicuşor Constantinescu, la eveniment au ajuns şi: vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, secretarul executiv al filialei constănţene a partidului, Cristinel Dragomir, fostul deputat Lucian Băluţ, directorul Regiei Autonome Judeţene de Apă, Felix Stroe, consilierul municipal, Muşat Mihalache, preşedintele organizaţiei judeţene de femei, Mariana Gâju, primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac şi alţii. Dintre aceştia, singura care a luat cuvântul în plen a fost preşedintele organizaţiei judeţene de femei şi prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, Mariana Gâju. Ea a propus colegilor de partid ca în viitorul Birou Executiv şi în Comitetul executiv Central al PSD să se regăsească şi reprezentanţi ai primarilor din mediul rural.

„Şeful PSD să fie cu sânge"

Preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, şi-a făcut apariţia la Palatul Parlamentului vestimentat în roşu şi negru. În stilu-i caracteristic, înaintea şedinţei, el a declarat jurnaliştilor că nu-şi doreşte un Consiliu Naţional cu sânge. „Şeful PSD trebuie să fie cu sânge, nu Consiliul Naţional", a specificat acesta. Liderul PSD Constanţa a subliniat că „ţara merge în cap şi trebuie s-o pună cineva pe drum", adăugând că acel cineva va trebui să n-aibă frică, aşa ca el. Întrebat dacă îşi va anunţa candidatura, Radu Mazăre a declarat: „Nu anunţ astăzi (n.r la şedinţa CN de ieri). Dacă mă voi decide am să spun în timp util (... ). Nu sunt îmbrăcat militar şi nici n-am bereta roşie pentru că nu m-am hotărât, încă". Cât priveşte eventuale propuneri pe care le-ar face în privinţa modificării Statutului PSD, Radu Mazăre a afirmat tranşant: „nu mă ocup de lucruri plicticoase, ci de lucruri care sefac şi sevăd pe stradă".

cn_psd_mircea_geoana_radu_mazare_02.jpgPSD Constanţa co-participantă la eşec

Mircea Geoană, încă preşedinte al PSD a aflat că nu mai reprezintă o „preferinţă" pentru echipa Mazăre. În consecinţă, liderul social-democrat nu s-a mai sfiit să spună ce gândeşte, mai ales că avea şi pe ce se baza. În intervenţia avută în plenul Consiliului Naţional al PSD-ului, Geoană nu a ezitat să vorbească despre înfrângerea de la prezidenţiale. Numai că, de data asta, el a aruncat săgeţi otrăvite exact spre cei care, cu câtva timp în urmă, îi erau aproape. Aşa se face că Mircea Geoană a atenţionat organizaţiile care nu au câştigat alegerile prezidenţiale că sunt, în egală măsură, răspunzătoare de pierderea mandatului de şef al statului. „Mi-am luat asupra mea vina eşecului cu toate că aş fi putut reproşa unor organizaţii scorul înregistrat. Aş fi putut întreba, de ce s-au pierdut alegerile la Cluj, de ce s-au pierdut alegerile la Constanţa?", s-a întrebat retoric Mircea Geoană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii