Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 04 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare si DADL se cearta pe beach-baruri

ro

07 May, 2008 00:00 926 Marime text

Conducerea Directiei Apelor Dobrogea-Litoral se spala pe maini de orice vina in urma acuzatiilor primarului Radu Mazare, referitor la demolarea constructiilor ilegale de pe plaja, mentionand ca nu doreste sa intre in campania electorala a acestuia.

Atitudinea edilului nu este inteleasa de DADL, deoarece, conform legii 50/1991, Primaria Constanta are competenta de a desfiinta aceste constructii, insa, acest lucru nu s-a intamplat. DADL se apara de acuzele lui Mazare, sustinand ca a demolat mai multe constructii ilegale in Costinesti, Eforie si Mamaia, iar actiunea se desfasoara in continuare conform procedurilor legale. DADL precizeaza ca aceste spatii au fost realizate conform legii 274/2006, care prevede exceptia obtinerii autorizatiei pentru constructiile si dotarile de pe plaja. Conducerea institutiei ii cere primarului Radu Mazare, "atat de familiarizat cu termenul spaga", sa puna la dispozitia publicului toate dovezile privind "mita" luata pentru mentinerea acestor beach-baruri. DADL reaminteste ca, impreuna cu operatorii de plaja, a depus toate eforturile pentru ca plajele sa fie amenajate corespunzator, astfel incat turistii care vor veni pe litoral sa beneficieze de un sejur cat mai placut.

Replica Culetu

Institutia Prefectului Judetului Constanta s-a absolvit si ea de orice vina afirmand ca printre prerogative sale nu se afla si demolarea constructiilor ilegale, aceasta fiind o atributie a primariei, in colaborare cu DADL. Institutia Prefectului este partenera in diferite proiecte de imbunatatire a activitatilor turistice de pe litoralul Marii Negre: proiectul "Implementarea noii politici de management al plajelor litoralului romanesc al Marii Negre, zona pilot Mangalia", in parteneriat cu institutii olandeze, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, CJC, proiectul de dezvoltare a Hipodromului de la Mangalia. In acest context, prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, a sprijinit, in cadrul unei sedinte de consiliul local municipal, aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru administrarea plajelor. "Sper ca primarul Radu Mazare sa colaboreze eficient, conform atributiilor ce ii revin, pentru organizarea in cele mai bune conditii a tuturor activitatilor de pe litoral si proband acuzatiile de mita aduse recent, cu nominalizarea persoanelor implicate, astfel incat sa fie sesizate autoritatile competente", a declarat prefectul Danut Culetu.

Scris de: {autor}Cristina PUSCASU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii