Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În rolul principal, secretarul apărării SUA, Chuck Hagel „Petrolul, aurul şi ardelenii“ în variantă modernă - Gazele de şist, războiul şi americanii

ro

05 Jun, 2014 00:00 2261 Marime text
Secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii, Chuck Hagel, este aşteptat astăzi la Constanţa. Oficialul american se întâlneşte cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Potrivit unui comunicat remis de MApN, la întâlnirea dintre cei doi vor fi abordate teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România, în actualul context din vecinătatea estică, importanţa măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaţionalizării proiectelor SUA din România, precum şi teme referitoare la agenda aliată în perspectiva summitului NATO din Ţara Galilor.
Cei doi oficiali vor face astăzi o vizită navei americane USS Vela Gulf. Crucişătorul american a ajuns, marţi, în Marea Neagră, unde va staţiona până mâine. Nava de război este dotată cu un arsenal complex de rachete, interceptori de rachete balistice şi torpile. Cu aproximativ 400 de oameni la bord şi măsurând aproape 180 de metri, nava americană participă la o serie de exerciţii maritime alături de aliaţii NATO. USS Vela Gulf este deja cea de a patra navă militară trimisă în acest an de Washington în perimetrul Mării Negre, după Fregata USS Taylor, Donald Cook şi distrugătorul USS Truxton, în contextul tensiunilor din Ucraina. Vizita secretarului Apărării al SUA vine după ce, luna trecută, a ajuns la București şi vicepreședintele american, Joe Biden.
Secretarul american Chuck Hagel, fost senator al statului Nebraska vreme de 12 ani, este cofondator al Vanguard Cellular Systems. Este veteran al războiului din Vietnam. Secretarul american a fost numit în funcţie de Barack Obama în ianuarie 2013. Din anul 2010, apare ca fiind directorul Consiliului Director al companiei Chevron, companie cunoscută pentru interesul arătat în vederea exploatării gazelor de şist din România. De altfel, şi fostul secretar de stat, Condoleezza Rice, a făcut parte din conducerea gigantului Chevron.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii