Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul Orban își asumă răspunderea parlamentară pe mai multe legi

ro

06 Dec, 2019 18:21 1394 Marime text
Ludovic Orban, înaintea ședinței la Guvern din această după-amiază a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea pe două pachete de legi:

”Dați-mi voie să vă comunic oficial la masa Guvernului decizia, pe care de altfel am discutat-o cu fiecare ministru în parte, și anume aceea de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe două pachete de legi.

Prima angajare a răspunderii este angajarea răspunderii pentru un proiect de lege care va cuprinde modificări în două domenii și care va cuprinde și Legea plafoanelor bugetare. Am reușit să fixăm ca obiectiv să adoptăm legea bugetului de stat până la finalul anului. Pentru a putea finaliza Legea bugetului de stat și de asemenea, pentru a putea înainta Parlamentului Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor de stat avem nevoie aprobarea Legii plafoanele. Știți foarte bine că a existat o speță la CCR în care s-a spus foarte clar că Legea bugetului de stat nu poate fi dezbătută și aprobată fără să existe aprobată anterior legea plafoanelor.

Prima angajare de răspundere va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în legile justiţiei privitoare la pensionarea anticipată, trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei şi prorogarea termenului de intrare în vigoare a vechimii INM. Sigur că ne propunem ca anul viitor să abrogăm aceste prevederi. Ele să nu mai existe.

Vom abroga ordonanța 51 ca să permitem decontarea navetei școlare. Marți vom adopta și atunci vom demara procedura de răspundere.

Ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea OUG 114. Ea este în dezbatere parlamentară, dar am înțeles că unii vor să înăsprească condițiile. Suntem obligați, dacă vrem să punem lucrurile în normalitate, trebuie să ne angajăm răspunderea, nu în ședința de marți, ci în cea următoare”, a spus Ludovic Orban.

Sursă foto: Facebook/Ludovic Orban
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii