Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a prelungit școala online. Ce spune Hotărârea nr. 57 a CNSU (document)

ro

08 Dec, 2020 01:27 2726 Marime text
  • Ieri Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca şcolile şi grădiniţele să funcţioneze în format online până la data de 23 decembrie.
 
Măsura a fost luată și la solicitarea Ministerului Educației în baza adresei cu nr 10723 din 07.12.2020, iar în urma unei propunerii făcută de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost aprobată de fostului premier Ludovic Orban.

Motivele prelungirii cursurilor online a fost decisă ”luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interecțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ teritoriale și a sistemului sanitar

Potrivit Hotârârii 57 emisă de CNSU, decizia a fost luată în baza cifrelor care indică numărul mare de persoane infectate cu coronavirus.

În documentul la care facem referire se evidențiază că măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2 au fost implementate deficitar și au determinat interacţiune intensă şi o presiune asupra sistemului sanitar.

Conform Hotărârii CNSU nr. 57 suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, se prelungeşte până pe 23 decembrie.

CNSU va analiza din nou situaţia epidemiologică după vacanţa de iarnă.
 
În Secțiunea Documente a acestui material puteteți citi, integral, Hotărârea CNSU nr. 57.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii