Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:00 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul ungar declară starea de urgenţă din cauza conflictului din Ucraina. Anunțul premierului Viktor Orban

ro

24 May, 2022 20:35 1506 Marime text
Viktor Orban Foto captură video FacebookGuvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi, 24 mai, spre miercuri, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină, a anunţat prim-ministrul Viktor Orban într-un mesaj video pe Facebook, transmite MTI.Vorbind la câteva ore după ce parlamentul a amendat Constituţia stabilind că o astfel măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru 'Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei'.


'Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat. Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată', a spus Orban.


'Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor', a continuat el.Pentru aceasta, guvernul trebuie să poată lua decizii şi să acţioneze rapid. Starea de urgenţă, similară celei introduse în timpul pandemiei, va permite guvernului să reacţioneze rapid şi să folosească 'toate metodele la dispoziţia sa' pentru a proteja Ungaria şi pe unguri, a explicat Viktor Orban.


'Vă voi aduce la cunoştinţă primele decizii mâine', a mai declarat şeful guvernului de la Budapesta.


Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii