Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când are loc primul termen în procesul intentat Guvernului pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi?

ro

08 Jan, 2023 14:50 1231 Marime text



Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a anunţat că primul termen în procesul pe care l-a intentat Guvernului pentru că nu au fost organizate alegeri locale în peste 50 de localităţi, s-a stabilit primul termen de judecată în 6 februarie.  Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel București.

"De peste un an de zile, Guvernul refuză să organizeze alegeri locale în peste 50 de localităţi în care s-a vacantat funcţia de primar.

Aceste comunităţi locale sunt conduse de oameni care nu au legitimitatea dată de votul cetăţenilor. Guvernul încalcă grav Constituţia, legile ţării şi cele mai elementare norme de funcţionare a unei democraţii. Practic, Guvernul a interzis dreptul de vot pentru sute de mii de cetăţeni români, care sunt împiedicaţi de Guvern să îşi voteze primarul", precizează Orban, duminică, într-o postare pe Facebook.

Legea stipulează că în termen de 90 de zile de la vacantarea postului de primar sau de la dizolvarea consiliului local, Guvernul este obligat să emită hotărârea de guvern de organizare a alegerilor.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii