Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:21 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru şi parlamentarii de Constanţa, delegaţi la Congresul PPE Cu un picior în afara PDL, Stavrositu delegat cu drept de vot

ro

16 Oct, 2012 01:00 1529 Marime text

ppe-GigiChiru2.jpgOrganizarea Congresului PPE la Bucureşti este un semnal pozitiv dat României şi, cu această ocazie, liderii europeni vor confirma politicile PDL.

„PDL o va susţine pe Anca Boagiu pentru funcţia de vicepreşedinte PPE" în cadrul Congresului a precizat liderul local al PDL, Christian Gigi Chiru. La Congresul PPE sunt puse la bătaie toate funcţiile de conducere ale acestui partid. Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar şi preşedintele Traian Băsescu figurează pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfăşura, miercuri şi joi, la Palatul Parlamentului. Astfel, intervenţia cancelarului german Merkel este programată pentru miercuri, 17 octombrie, prima zi a Congresului, potrivit unui comunicat de presă transmis de PPE. „De la Constanţa participă ca delegaţi la Congresul PPE, preşedintele organizaţiei Christian Gigi Chiru şi cei trei parlamentari de Constanţa: Maria Stavrositu, Constantin Chirilă şi Zanfir Iorguş", susţine liderul organizaţiei judeţene.

Iorguş are probleme de sănătate, Stavrositu are drept de vot

Zanfir Iorguş va rata cel mai probabil Congresul PPE deoarece are probleme de sănătate. În schimb deputatul Maria Stavrositu va avea un vot în cadrul Congresului PPE în calitate de membru al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) şi a grupului PPE din cadrul APCE. „În cadrul Congresului de la Bucureşti se va supune votului delegaţilor, rezoluţia pe probleme de politică externă a grupului de lucru coordonat de Wilfied Martens, preşedintele PPE, şi Franco Frattini, fost vicepreşedinte al Comisiei Europene ce îşi propune ca principal obiectiv găsirea unor soluţii pentru „reinventarea" politicii externe a Uniunii Europene, a relaţiilor acesteia nu doar cu statele vecine, ci şi cu partenerii săi strategici, de pe continent şi din afara lui", susţine Stavrositu care a făcut parte din această comisie. Deşi este cu un picior în afara PDL, după ce nu i s-a mai permis să candideze pentru un nou mandat de Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa, la Congresul PPE, Maria Stavrositu este singurul reprezentant cu drept de vot din delegaţia constănţeană.

Ti-a placut articolul?

Comentarii