Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geoana „Bem o cafea la cartierul asta, punem un cancioc la celalalt"

ro

30 Sep, 2009 02:03 1140 Marime text

geoana_mazare.jpgLocuinţele ieftine marca Mazăre, program anticriză pentru PSD

După mai bine de jumătate de zi tensionată, alimentată de scandalul din coaliţia de guvernare, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a mai găsit ceva resurse pentru a face o vizită cu iz electoral la cartierul de locuinţe ieftine pentru tineri al primarului Radu Mazăre.

Aflat pentru a treia oară în „control" pe şantierul de construcţie a celor 1.046 de locuinţe ieftine pentru tineri, Mircea Geoană s-a declarat încântat de felul în care au decurs lucrările de la precedenta „inspecţie". Chiar dacă tensiunile existente între baronul PSD de Constanţa, Radu Mazăre, şi şeful său de la Bucureşti au fost evidente în urmă cu câteva luni, acum, relaţia de lucru a celor doi pare să meargă ca pe roate. Înconjurat de o parte din parlamentarii constănţeni, de liderul PSD Teleorman, Liviu Dragnea, dar şi de reprezentanţii constructorilor cartierului, liderul PSD a avansat ideea potrivit căreia programul lui Mazăre face parte chiar din programul de combatere a crizei, practic din platforma sa de campanie. „Nimeni nu se gândea că această criză va fi atât de brutală, dură. Programul de la Constanţa generează o activitate economică pe orizontală, ceea ce programul Prima Casă nu face. De aceea, programul lui Mazăre face parte dintr-unul de combatere a crizei", a evidenţiat Geoană. Lăudând în continuare, Geoană a susţinut că proiectul fanion al lui Mazăre ar trebui să fie preluat şi de alţi primari de municipii, indiferent de culoarea lor politică.

În declaraţiile date într-o garsonieră finisată, pentru a arăta celor de la centru cât se construieşte la Constanţa, edilul Mazăre s-a lăudat că a fost chiar la BRD să se intereseze cam cât ar fi rata lunară pentru un tânăr care ar decide să cumpere o locuinţă de acest gen. „Pentru o garsonieră pentru care se plăteşte un avans de 5%, adică 800 de euro, rata lunară pe 30 de ani va fi de 100 de euro, mai puţin decât o chirie", a specificat edilul tomitan.

În cel de-al doilea apartament pe care l-a vizitat, Mazăre a promis că, la următorul cartier, dormitorul va fi mai mare, astfel încât cine doreşte poate să facă două camere. În replică, Geoană i-a promis că la următoarea întrevedere la cartier, trebuie să bea o cafea cu colegul său de partid: „O cafea când sunt gata astea şi un cancioc la cele noi", a conchis liderul PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii