Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finantatorul PSD face parcul din CET

ro

30 Oct, 2009 01:14 1499 Marime text
parc_cet.jpgPotrivit anunţului de atribuire 92439 din 29.10.2009, una dintre societăţile apropiate administraţiei locale a fost selectată să realizeze Parcul Viitorului Întâmplător sau nu, societatea se află pe lista celor care au finanţat PSD-ul în alegerile din 2004

Geconst Company s-a angajat să realizeze lucrările pentru aproape jumătate din suma totală pe care autorităţile locale erau dispuse să o cheltuiască pentru realizarea proiectului.

Dacă în invitaţia numărul 224472, municipalitatea punea la bătaie 568.632,02 lei, în urma şedinţei de licitaţie din 31 august, contractul de achiziţii publice a fost ales în defavoarea altor doi ofertanţi şi atribuit, în 18 septembrie a.c., pentru 238.000 de lei.

După cum se arată în datele invitaţiei de participare la licitaţie din 20 august, contractul de achiziţii publice pentru amenajarea unui parc de 15.000 de metri pătraţi trebuie onorat în zece zile de la atribuire. Geconst Company trebuie să execute o serie de lucrări: canalizări şi fântâni apă de băut (ţâşnitori), să facă racordul la apă şi canalizare, să realizeze instalaţia electrică în interiorul parcului, să recondiţioneze două garduri, unul de beton şi altul de metal, şi să construiască încă unul de metal. De asemenea, pe lista proiectului figurează şi realizarea unei parcări cu suporturi pentru biciclete, a unei parcări de maşini ecologice, dar şi a unor terenuri de fotbal, tenis, skate şi ping-pong. Parcul va avea şi un lac, peste care va trece un pod, şi se va păstra livada de caişi existentă.

Geconst, abonată la cartierul de locuinţe ieftine

Cât despre societatea desemnată să realizeze parcul situat în apropierea grupurilor şcolare „Cooperaţie" şi „Dimitrie Leonida", aceasta se află pe lista firmelor care s-au abonat la lucrările scoase la licitaţie de primărie pentru cartierul de locuinţe pentru tineri din Baba Novac.

Geconst Company îi avea ca asociaţi pe Gheorghe Trandafir, cu 95% din părţile sociale, şi pe Laurenţiu Cezar Scupra, cu cinci procente. Numai că, potrivit Oficiului pentru Registrul Comerţului, pe 21 iulie a.c. s-a efectuat o modificare în actele firmei, iar acum, Trandafir apare cu 99% din societate, iar ca asociat cu 1% i s-a alăturat Nicolae Pacea. Prima licitaţie atribuită firmei la care sunt asociaţi Gheorghe Trandafir şi Laurenţiu Cezar a fost cea legată de „lucrări pregătitoare privind terasamente şi îmbunătăţirea terenului de fundare - construire locuinţe ieftine pentru tineri, destinate cumpărării, şi lucrări tehnico-edilitare aferente". Ultima achiziţie a celor de la Geconst Company este contractul pentru „lucrări tehnico-edilitare aferente locuinţelor ieftine pentru tineri". Societatea a câştigat, în iunie anul curent, un contract de 2.766.738 de lei fără TVA pentru lucrări de construcţii de drumuri, echipament de iluminat stradal, lucrări de amenajare a terenului, de construcţii de linii electrice, dar şi de trotuare. De pe urma acestor contracte cu municipalitatea, Geconst-ul câştigă mai mult de opt milioane şi jumătate de lei.

Firma Geconst Company îi are ca asociaţi pe Gheorghe Trandafir, cu 95% din părţile sociale, şi pe Laurenţiu Cezar Scupra, cu cinci procente. Acţionarul majoritar este şi administratorul firmei. Laurenţiu Scupra deţine părţi sociale şi în Market Consulting SRL, dar şi în Trei D Service SRL. La rândul său, Trandafir mai este acţionar şi la Gecoson Trade SRL, Manager Construct SRL şi în Market Consulting SRL, alături de Scupra.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii