Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dovezi care confirmă că Mazăre a retrocedat ilegal 98 de hectare din patrimoniul Constanţei"

ro

08 Jun, 2012 01:00 2541 Marime text

primariaconstantenilor-GigiChiru.jpgMiercuri, 7 iunie 2012, Christian Gigi Chiru, candidatul ApC la Primăria Constanţa, a depus la DNA Bucureşti noi probe în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa, în care Radu Mazăre este acuzat de fapte de corupţie.

Primarul Radu Mazăre a retrocedat cele 98 de hectare din Anadalchioi care au aparţinut boierului Iuliu Movilă unui fals procurist al acestuia şi apropiaţilor săi în zone bune ale oraşului Constanţa, fără ca ei să aibă dreptul. Nici măcar Ivonne Movilă, moştenitoarea lui Iuliu Movilă, cea în numele căreia s-a făcut notificarea către Primărie, nu mai putea beneficia de această suprafaţă, pentru că cele 98 de hectare fuseseră donate de bunicul său Academiei Române în 1945. Această donaţie este certificată şi de punerea în posesie a Prefecturii Constanţa, care recunoaşte că suprafeţele provin din averea Movilă, dar aparţin Academiei Române conform actului de donaţie. De fapt, prima retrocedare a făcut-o Radu Mazare pe Legea 10 (teren intravilan), în Constanţa, iar cea de-a doua a făcut-o Prefectura Constanţa pe Legea 18. Acelaşi teren de 98 de hectare a fost retrocedat şi ca teren intravilan şi ca extravilan. Prefectura l-a atribuit Academiei pe Legea 18, în comuna Topalu, judeţul Constanţa, ca teren agricol, iar Radu Mazăre a dat teren în compensare pe faleză şi în zone de interes din Mamaia, ca teren intravilan.

Christian Gigi Chiru a depus, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti Monitorul Oficial din 1948, în care apare suprafaţa de 98 de hectare din Anadalchioi ca fiind donată, şi titlul de proprietate din care reiese că aceeaşi parcelă de 98 de hectare a fost retrocedată Academiei Române.

La ieşirea de la DNA, Christian Gigi Chiru a declarat: „Este vorba de dovezi care confirmă faptul că primarul Radu Mazăre a retrocedat ilegal, în două rânduri, 98 de hectare din patrimoniul oraşului Constanţa. Prejudiciul cauzat oraşului Constanţa este de peste 100 de milioane de euro. Am venit la DNA pentru că am încredere în instituţiile statului şi am încredere în Justiţia română şi, aşa cum mi se pare normal să fii judecat şi condamnat dacă ai furat două găini în România, mi se pare normal să faci puşcărie, chiar dacă eşti primar şi chiar dacă te numeşti Radu Mazăre, dacă ai furat 110 milioane de euro. Dacă Justiţia română va constata că Radu Mazăre nu este vinovat, sunt gata să-mi cer scuze public, dar sunt sigur că acest lucru nu se va întâmpla. Este vorba de dovada că retrocedarea acelor 98 de hectare s-a făcut ilegal, în două rânduri, de acelaşi primar Radu Mazăre, aplicând prevederile Legii 10 şi ale Legii 18. Documentele provin de la Prefectură. Este vorba de un titlu de proprietate care a fost emis de Prefectura Constanţa în 2004, la câteva luni după ce aceeaşi Prefectură dăduse avizul de legalitate privind retrocedarea prin dispoziţia primarului a aceloraşi 98 de hectare. Le-am depus instituţiei abilitate să le folosească în interesul soluţionării corecte a cauzei. Noile dovezi vor ajuta la rezolvarea mai rapidă a cazului".

7 iunie 2012

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii