Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu, devansat cu cinci kilograme de Comanici

ro

23 Apr, 2008 00:00 1672 Marime text
1208894287.jpg

Pentru presedintii si loctiitorii birourilor electorale, ziua de ieri a reprezentat un tur de forta. Majoritatea partidelor politice au lasat pentru ultima zi inscrierea candidatilor pentru alegerile locale, iar birourile electorale de circumscriptie au lucrat pana la ora 24.00.

Cei mai multi au preferat sa calce pragurile Biroului Electoral Municipal (BEM) Constanta si ale celui Judetean dupa-amiaza. Daca, la Biroul Electoral Judetean Constanta, logistica era functionala, la BEM Constanta, copiatorul era de decor. Potrivit presedintelui BEJ Constanta, judecatorul Geta Cristina Ghernaja, pana ieri, in jurul orei 15.00, trecusera pragul biroului doar reprezentantii PD-L, PSD - Constantin Titel Petrescu, PER, Asociatia Partida Rromilor "Pro Europa", PIN, PRM si PNG CD. PD-L a depus lista candidatilor pentru CJC si dosarul avocatului Ion Popescu, pretendent la mandatul de presedinte al institutiei. Constantin Titel Petrescu il sustine pe Ion Tache pentru sefia CJC si a inscris doar sapte colegi dornici sa fie consilieri judeteni. Ecologistii tomitani s-au razgandit si, pentru presedintia CJC, vor merge pe mana lui Lucian Dumitru Lungoci, iar lista de consilieri judeteni a depus-o ieri. Presedintele BEJ Constanta a dat unda verde si presedintelui PNG CD, George Mandila, pentru a intra in competitia pentru sefia CJC, avand o echipa completa de potentiali consilieri judeteni.

Comanici, vesnic aspirant la functii

BEJ Constanta a validat si candidaturile a 30 de membri ai Asociatiei Partidei Rromilor "Pro Europa" pentru CJC, majoritatea fiind persoane fara ocupatie, un lautar, o casnica si un student. Conducerea PIN a depus lista completa pentru CJC si a decis sustinerea, pentru functia de presedinte al institutiei, a candidatului PSD, Nicusor Constantinescu. Daca in Primaria Constanta n-a reusit sa intre, liderul filialei judetene a PRM, Radu Comanici, isi incearca, acum, norocul inscriindu-se in competitia pentru sefia CJC. "Atuul meu in fata lui Nicusor Constantinescu: sunt cu cinci kilograme mai greu decat el. Eu sunt Comanici, toti ma stiu si m-am individualizat in politica locala", a declarat, mai in gluma, mai in serios, cel ce a stat patru ani in umbra presedintelui CJC, Radu Comanici.

BEM-ul, asaltat de candidati

Spre surprinderea multora, Asociatia Partidei Rromilor "Pro Europa" vine in fata electoratului cu 23 de candidati la functiile de consilieri municipali, dar si cu un aspirant la mandatul de primar, in persoana lui Mircea Alexandru. Un partid care si-a lansat candidatii in liniste, fara alai de jurnalisti, a fost PRM. Vicepresedintele CJC, Radu Comanici, a fost alaturi, pas cu pas, de candidatul PRM la fotoliul de primar al Constantei, Eugen Radulescu. In ultima zi de depunere a candidaturilor, BEM a avut parte de putine vizite, unele mai interesante decat altele. Mai exact, PNL a fost reprezentat de un intreg arsenal de candidati, in frunte cu cel care intentioneaza sa ocupe fotoliul de edil al Constantei, Victor Manea. In declaratia sa, dupa intrarea oficiala in lupta electorala, Manea s-a proclamat, fara cale de intors, primar incepand cu 1 iunie 2008. "Sunt determinat sa ajung primar al Constantei pentru a rezolva problemele cetatenilor. Merg, de un an de zile, pe strazile municipiului, stau de vorba cu oamenii, le stiu problemele si am si rezolvarile", a pretins candidatul PNL. Pentru a zabovi mai mult in preajma primariei, Manea a tinut o conferinta de presa ad-hoc. Intregul discurs a cuprins aprecieri la adresa sa, fara sa aminteasca nimic referitor la echipa de potentiali consilieri municipali liberali, in care nu se regaseste niciun fost activist al Actiunii Populare, formatiune inghitita recent de PNL.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor} {autor} Cristina PUSCASU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii