Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNCS a dat castig de cauza CJC

ro

03 Jun, 2010 03:40 1838 Marime text
nazarcea_ovidiu_-_dj_228.jpgDupă ce autorităţile judeţene au crezut că a venit momentul când pot să reabiliteze tronsonul DJ 228: N22C (Nazarcea) - DN2A (Ovidiu), planurile lor s-au blocat la momentul în care trei dintre participanţii la licitaţia restrânsă accelerată organizată au formulat contestaţii în privinţa procedurii de atribuire a contractului. Procedura a fost suspendată în SEAP pe 5 mai, după ce SC Romstrade SRL, SC Euroconstruct SA şi SC Euro Construct Trading 98 SRL au trimis către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor câte o contestaţie prin care cer la unison obligarea autorităţii contractante de reluare a procedurii de atribuire a licitaţiei prin reevaluarea ofertelor.

Aşa cum era precizat în anunţul de participare publicat pe 2 martie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a proiectului finanţat prin fonduri structurale - POR 2007 - 2013, fără TVA, era de 36.803.697 lei, adică de peste 368 de miliarde de lei vechi. Termenul de finalizare al contractului era de 24 de luni de la data atribuirii. Procedura de deschidere a ofertelor s-a ţinut, la sediul autorităţii contractante, pe 19 martie.

Trei dintre ofertanţi au considerat că le-au fost lezate drepturile de participare la procedură şi au depus la CNSC contestaţii privitoare la modalitatea de desfăşurare a licitaţiei. Chiar dacă se aşteptau ca forul superior să le dea câştig de cauză, de această dată Consiliul Judeţean Constanţa a ieşit învingător. Potrivit deciziei nr. 2547/C1/2444/2483/2508 din 28 mai a.c., Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor respinge ca nefondate contestaţiile formulate de cele trei societăţi în contradictoriu cu autoritatea contractantă şi dispune continuarea procedurii de atribuire.

Prima dintre firme, SC Romstrade SRL din Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, prin contestaţia nr. 2317/30.04.2010 înregistrată la CNSC sub nr. 14091, dar şi cea de-a doua, SC Euroconstruct SA, împreună cu asociatul SC Topavedi Construcţii SRL, cereau anularea deciziei autorităţii contractante de respingere ca inacceptabilă a ofertei sale şi obligarea acesteia la reluarea procedurii de atribuire prin reluarea ofertelor.

Ultima dintre contestatare, SC Euro Construct Trading 98 SRL, în calitate de lider al asocierii cu SC Consal Trade SRL, SC Concordia Con Strade SRL, susţinea anularea deciziei nr. 7626/21.04.2010 de descalificare a candidaturii primei firme ca fiind inacceptabilă, dar şi anularea rezultatului procedurii.

Împotriva deciziei CNSC se poate formula plângere la zece zile după ce se soluţia a fost comunicată contestatarilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii