Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar şi după ce a fost „băgat la beci” Mazăre se declară „foarte mulţumit” de actualul său mandat de primar al Constanţei

ro

11 Jun, 2014 00:00 2591 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, social-democratul Radu Mazăre, a declarat, ieri, că este „foarte mulţumit“ de actualul său mandat de edil-şef, ajuns acum la jumătate. Întrebat cum cataloghează prima jumătate a acestui mandat, început în vara lui 2012, Mazăre a afirmat: „Destul de în regulă. Mai sunt lucruri de făcut, dar destul de în regulă”.

Prezent, ieri, la sediul IPJ Constanţa, aşa cum a dispus organul judiciar în dosarul Campusului social Henri Coandă, în care este cercetat sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, edilul-şef al Constanţei a declarat că este „foarte mulţumit” de prima jumătate a celui de-al patrulea mandat de primar. Cu toate acestea, şeful municipalităţii constănţene a mărturisit că există, ce-i drept, şi nişte bile negre, şi anume faptul că promisiunea unui CET nou e încă departe de a se concretiza, în vreme ce transferul Portului Constanţa sub „umbrela” administraţiei locale pare să stagneze. „N-am finalizat problema cu CET-ul, dar care ţine de mine şi mai mult de Guvern, de frica celor de la Guvern, ca să nu vină DNA-ul să-i înhaţe, problema cu Portul pe care o tot bălmăjim, dar sper să se finalizeze”, a explicat Radu Mazăre.

„Suntem într-o întârziere mare cu lucrările de asfaltare”

În aceeaşi ordine de idei, primarul municipiului Constanţa a declarat că administraţia locală trebuie să pună din nou la punct contractul pentru asfaltare, pentru că la acest capitol s-au înregistrat mari întârzieri: „Trebuie să repornim contractul pentru asfaltare. Ieri (n.r. luni) m-am întâlnit cu patronii companiei din Israel, pentru că cea de-aici are nişte probleme şi ei sunt garanţi cu compania din Israel, şi au spus că în ultimă instanţă o să vină şi-o să lucreze direct compania din Israel. Trebuie să repornim. Suntem într-o întârziere mare cu lucrările de asfaltare. Au probleme şi cu biletele la ordin, pentru că dacă m-au băgat la beci pe mine şi pe reprezentantul companiei israeliene (n.r. Avraham Morgenstern, directorul general al Shapir Structures), cei de la bănci sunt mult mai circumspecţi”, a explicat Mazăre.
Iată, aşadar, trei dintre marile „buline negre” din actualul mandat al lui Radu Mazăre: CET-ul, Portul Constanţa şi asfaltările. În ceea ce priveşte CET-ul, amintim că în şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 7 aprilie a fost votată o hotărâre privind achiziţionarea serviciilor de consultanţă şi informare juridică în vederea preluării de către CLM Constanţa a CET Palas - sucursala Constanţa. Evident, de atunci lucrurile au intrat în silentio stampa. De menţionat este, în acest context, că viceprimarul Decebal Făgădău declara, în toamna anului trecut, că „cel mai optimist termen pentru Consiliul Local Constanţa pentru a identifica posibilitatea de a investi în CET este martie 2015”. Concret, până la acest moment, promisiunea lui Mazăre privind un CET nou şi, implicit, o gigacalorie mai ieftină a rămas... suspendată.
Cât despre Portul Constanţa, „trocul politic” este încă departe de „fructificare”. Şi acest din urmă proiect al administraţiei Mazăre este promovat tot sub pretextul unei gigacalorii mai ieftine.
Interesant este însă că, în pofida problemelor din actualul mandat şi chiar a faptului că, pentru 24 de ore, a fost reţinut în dosarul locuinţelor sociale din Henri Coandă de procurorii anticorupţie, Radu Mazăre susţine că e „foarte mulţumit” de felul în care conduce administraţia locală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii